Mesut Özil'le ilgili şimdiye kadar duymadığınız gerçekler

Mesut Özil'le ilgili şimdiye kadar duymadığınız gerçekler

Çok büyük umutlarla çubukluyu sırtına giyen Mesut Özil’in, “Çocukken Fenerbahçeliydim” cümlesi milyonlarca Euro’nun hızla el değiştirdiği modern futbol endüstrisinde yürekten yaşanıp sahaya yansıtılan bir gerçek olmaktan çok, milyonlarca insanın kalbine yeşermeyecek aldatıcı tohumlar ekmekten öteye gidemedi.

YENİ UMUTLARLA GELDİ
Kariyeri boyunca omzuna her türlü büyük apoleti takan, hem general hem asker rollerini defalarca başarıyla tamamlayan bir isimdi Mesut Özil…
Arsenal’de yaşadığı süreçlerin ardından, Başkan Ali Koç önderliğindeki Fenerbahçe’ye yeşerecek bir sürü umutla geliyordu. Milyonlar nefesini tutup, dünyaca ünlü bir yıldızın çocukluk hayalini gerçekleştirmesine şahitlik etti Mesut, Türkiye’ye geldiğinde…

BAŞLANGIÇTA HER ŞEY İYİYDİ AMA…
Mesut’un Fenerbahçe günleri başladığında, yılların deneyimiyle Arsenal’da uzun süre görev yapamaması ve fiziksel anlamda hazır olmamasının açığını kapatacağı düşünülüyordu.
Bu bağlamda başlangıçta ilk adımlar atılırken, her şey iyi gözüküyordu. Sosyal medyada ve aklınıza gelebilecek her yerde Mesut’un çocukken Fenerbahçe formasıyla çekilmiş fotoğrafı dolaşıyordu.

HER ŞEY SONRADAN ANLAŞILDI
Bahar havasının yerini karakışa bırakması bu transfer hamlesine negatif bakanların bile beklediğinden kısa sürdü…
Mesut ara ara saha içinde kıvılcımlar çaksa da hiçbir zaman o ateşi harlayamadı. Çünkü işin özünde; futbolu kafasında İngiltere’deyken bitirip geldiği sonradan anlaşılacaktı.

ÖNCELİKLER DEĞİŞİRSE…
Mesut kalitesindeki bir oyuncu, futbolu zihninde bitirmemiş olsaydı; ya general ya da asker olurdu… En kötü ihtimalle bunu saha içerisinde yapamasa bile saha dışında örnek davranış ve tutumlar sergileyerek, sırtına giydiği çubuklunun manevi açıdan hakkını verirdi. Ancak Mesut, kendini tamamen futbol dışına yani yatırım yönetimi ve ticaret konularına adamıştı.

KONYA MAÇINDA KOPMA YAŞANDI
Başkan Ali Koç da sahada beklenen performansı ortaya koyamayan Mesut’un bu yönüyle ilgili rahatsızlıklarını dile getirmişti. Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe’nin Konyaspor ile oynadığı maç sonrasında yaşananlar, büyük umutlar bağlanan hikâyenin son kilometretaşını oluşturacaktı.

JORGE JESUS SONRASI DENEMELER…
Mesut Özil’in diline pelesenk ettiği söz, “Ben Fenerbahçeli Mesut’um” oldu her daim…
Jorge Jesus göreve geldikten sonra yapılan açıklamalarla, bir kez daha denemelere başlamıştı Mesut cephesi… Ancak yönetimin kararı netti. Mesut için geri dönüş yoktu.

KEŞKE ALTINI ÇİZMESEYDİ
TARİH: 31 Mayıs 2022… Mesut Özil, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada; “Altını çizerek tekrarlıyorum: Fenerbahçe’den başka bir takımda kariyerimi noktalamayacağım. Sözleşmem süresi boyunca, Çubuklu formamızı terletmek tek amacım. Bu kararım çok kesin ve nettir” diyecekti.

45 GÜNDE NELER DEĞİŞTİ?
TARİH: 14 Temmuz 2022… Fenerbahçe’ye dair açıklamasının üzerinden sadece 45 gün geçen Mesut Özil, Başakşehir ile anlaşma yaptı ve bu durum resmiyete kavuştu. Sürekli Fenerbahçeli duruşundan bahseden ancak buna rağmen sözleşmesinde yer alan geleceğe dönük alacakları dahi talep eden Mesut için acaba bu süreçte neler değişmişti?

OBRADOVIC BİR KERESİNDE ŞÖYLE DEMİŞTİ
Fenerbahçe Beko ile efsane olan ve kulübü bambaşka bir seviyeye getiren koç Zeljko Obradoviç bir keresinde şöyle demişti: “Bir oyuncunun kariyeri, geçmiş başarıları, kazandığı kupalar, oynadığı takımlar ya da pasaportu ve yaşı beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey sahada yüreğiyle oynayıp oynamadığıdır.”
Üzücü bir gerçek ama Mezut Özil, vadettiği hiçbir şey ile iz düşümü yaşayamayan bir Fenerbahçe kariyerini geride bıraktı. Hiç durmadan tekrar ettiği vaatler ve hayalleri hiç dillendirmeseydi, kimse de kalkıp, “Neden böyle yaptın Mesut?” demezdi. Milyonlarca insanın içten desteği, bir kez daha endüstriyel futboldan ağzının payını ve nasibini almış gözüküyor…

Yazarın Diğer Yazıları