Fenerbahçe'nin basketbolda yeni koçu

Fenerbahçe'nin basketbolda yeni koçu

FATİH SABOVİÇ - YENİÇAĞ SPOR

8 yıllık aradan sonra ilk defa THY EuroLeague play-off''larının dışında kalan Fenerbahçe Beko''da koç Aleksandar Djordjeviç''in tahtına birkaç aday bulunuyor. Dilerseniz, kulislerde dolaşan son gelişmelere ve isimlere birlikte göz atalım...

Fenerbahçe camiasının futbol ve basketbolda beklentilerin altında kalınan sezon sonrası uzun süredir meşgul olduğu iki soru var;

1- Gelecek sezon futbol takımının teknik direktörü kim olacak?
2- Gelecek sezon Fenerbahçe Beko''yu hangi koç çalıştıracak?

Futbol takımı için Joachim Löw ismi epey zaman dillerden düşmese de ibre son dönemde iyiden iyiye Portekizli teknik adam Jorge Jesus''u göstermeye başladı. Yakın vadede Jesus ile ilgili adımlar alınması ve gelecek sezon sarı lacivertli takımın başında 67 yaşındaki hocanın olması muhtemel gözüküyor. 

Ancak basketbolda Zeljko Obradoviç''in gidişi sonrası başlayan karmaşa bir türlü sona erdirilemiyor. İlk olarak Igor Kokoşkov''un ''rüzgâr gibi geçtiği'' Fenerbahçe Beko''da, Kokoşkov''un ardından dümeni devralan Aleksandar Djordjeviç de beklentileri karşılayamadı.

Tam 8 yıldan sonra THY EuroLeague play-off''larının dışında kalan Fenerbahçe Beko için yönetim önemli hamleler planlamaya başladı.

Şu anda kulislerde dolaşan en popüler iddialar ise şu şekilde ortaya çıktı;

1- Aleksandar Djordjeviç ile yollar kesin olarak ayrılıyor.

2- CSKA Moskova koçu olan, Zeljko Obradoviç''in talebesi -13 yıl Panathinaikos''ta Obradoviç''in asistan koçluğunu yapmıştı- Dimitris Itoudis, gelecek sezon Fenerbahçe Beko''da görev almayı istiyor.

3- Itoudis''in bu kararında en çok; EuroLeague tarafından Rusya temsilcisi takımlara uygulanan ambargolar ve belirsizlik pay sahibi... Ayrıca CSKA Moskova da Yunan koçun son 2 sezondaki performansından tam anlamıyla memnun değil.

4- Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim, İspanyol koç Xavier Pascual''in ağabeyi (menajeri) ile geçtiğimiz dönemde İstanbul''da bir akşam yemeğinde bir araya geldi. Başkan, alternatif plan olarak Pascual''e sıcak bakıyor. Ancak basketbol şubesindeki bazı yetkililer, Pascual için pozitif görüşte değil.

5- Fenerbahçe basketbol şubesindeki bazı yetkililer, Bayern Münih''in koçu Andrea Trinchieri için istekliydi. Ancak Bayern Münih''e yapılan nabız yoklaması sonrası kulübün tutumu direkt bu konuyu plan dışına çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde koç Dimitris Itoudis, CSKA Moskova''daki geleceğine dair resmi bir açıklama yaparak, "Burada olmam, gitmemiş olmam, gitmeyi düşünmemiş bile olmam çok şey anlatıyor. Tabii, geleceğin her zaman bize bağlı olmadığı bir dünyada yaşıyoruz" diyerek Fenerbahçe Beko için açık kapı bırakmayı ihmal etmemişti.

Gelecek sezonun koçunu yakın vadedeki süreç gösterecek. Ancak Fenerbahçe taraftarının da en çok Dimitris Itoudis hamlesine sıcak baktığı aşikâr...

DIMITRIS ITOUDIS KİMDİR?

1970 yılında Yunanistan''da dünyaya gelen Dimitris Itoudis, 20 yaşında Zagreb 18 Yaş Altı Takımı ile başladığı koçluk kariyerinde daha sonra sırasıyla; KK Zagreb ve PAOK takımlarında asistan koçluk görevinde bulunmuştur.

1996''da bir dönem PAOK''un baş antrenörü olan Itoudis ardından Panionios''ta yine yardımcı koç olmuştur. Philippos Thessaloniki ile MENT''i çalıştıran Dimitris Itoudis, daha sonra 1999-2012 arası Panathinaikos''ta koç Zeljko Obradoviç''in asistanlığı görevini icra etmiştir.

2013-2014 sezonunda temsilcimiz Banvit''e gelen Yunan koç, 2014''ten bugüne Avrupa devi CSKA Moskova''da görev yapmaktadır. Deneyimli koç, CSKA Moskova ile çok sayıda başarıya ve şampiyonluğa imza atmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları