Fenerbahçe’den gençlik açılımı

Fenerbahçe’den gençlik açılımı
Kanarya, geleceğin süper takmı için dev bir proje hazırladı. Teknik direktör Ersun Yanal, hayalindeki takımı gerçekleştirmek için düğmeye bastı.

Tecrübeli hoca, uzun süredir takip ettiği yetenekli 14 yerli ve gurbetçi oyuncunun alınması için başkan Aziz Yıldırım’ı ikna etti.

Fenerbahçe, geleceğin süper takımını kurmak için harekete geçti. Takımı ilk sezonunda şampiyon yapan teknik direktör Ersun Yanal, rüyalarını süsleyen projesini başkan Aziz Yıldırım’a sundu. Yıldırım’ın da Yanal’ın uzun süredir takip ettiği, 14 genç yetenekten oluşan ve ‘Geleceğin Fenerbahçe’si olarak düşündüğü projeye olumlu baktığı öğrenildi. Türkiye ve yurt dışında oynayan oyunculardan oluşan futbolcuları araştıran ve heyecanlanan Fenerbahçe başkanının, kurmaylarına transferlerin gerçekleştirilmesi için talimat verdiği belirtildi. Ersun Yanal’ın uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet vereceğine inandığı futbolcu ordusu şu isimlerden oluşuyor:

Ozan Tufan: Bursaspor’un U 17 Milli Takımı oyuncusu... 19 yaşında olup sağ bekte oynuyor. Yeşil-beyazlı yönetimle temasa geçildi.

Yunus Mallı: Bundesliga’da forma giyen genç gurbetçilerden biri.  22 yaşındaki Mainzli futbolcu ofansif orta saha olarak oynuyor. M’Gladbach’tan 150 bin euroya Mainz’e transfer olan Mallı’nın sözleşmesi gelecek yıl sona erecek. 

Özkan Yıldırım: Werder Bremen forması giyen 21 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Bundesliga’da geride bıraktığımız sezonda 10 kez forma şansı buldu. 

Sinan Gümüş: Gurbetçi raporlarında yer alan yetenekli bir oyuncu: Sol kanatta forma giyen 20 yaşındaki Sinan’ın Stuttgart ile olan sözleşmesi ise sona erdi. 

Samed Yeşil: Liverpool’un Trabzonspor’un da gündeminde olan gurbetçi oyuncusu. 19 yaşındaki forvet oyuncusu, Leverkusen’den 600 bin euroya Liverpool’a gitmişti.

Enver Cenk Şahin: İstanbul Başakşehir’de (İstanbul BB) forma giyen Enver Cenk Şahin, bu sezon ligde parlaması beklenen oyunculardan biri. 19 yaşında sağ ve sol açıkta oynuyor. 
Nadir Çiftçi: Dundee United forması giyen 22 yaşındaki forvet oyuncusu Nadir Çiftçi. Türkiye U19 Milli Takımı’nda da  forma giyiyor.

Aytaç Kara: Eskişehirspor’da parlayan genç oyuncu 21 yaşında. Defansif orta saha oyuncusu Altay’dan 100 bin euroya transfer edilmişti.

Sefa Yılmaz: Kayserispor’un 24 yaşındaki milli futbolcu sağ kanatta forma giyiyor. Piyasa değerinin 3.5 milyon euro olarak tahmin ediliyor.

Bilal Başakçıoğlu: Hollanda’da attığı gollerle gündeme gelen gurbetçi oyuncu Bilal Başakçıoğlu, 1995 doğumlu genç bir forvet oyuncusu. 

Okay Yokuşlu: Kayserispor’da forma giyen Okay Yokuşlu Galatasaray’nda takibinde.  Orta sahanın ortasında görev yapan Okay, 20 yaşında ve 1.90 boyu ve etkili fiziği ile dikkat çekiyor. 

Tarık Çamdal: Ersun Yanal’ın Eskişehirspor’daki eski öğrencilerinden. Sağ bek, sol bek ve orta sahanın sağında oynayan 23 yaşındaki yıldız adayı Eskişehir’e 300 bin euroya gelmişti.

Emrah Başsan: Antalyaspor’un parlayan oyuncularından biri olan Emrah Başsan, 1992 doğumlu olup Türkiye U21 kadrosunda da yer alıyor. Genç forvetin bonservis bedeli 2.5 milyon euro 

Okan Aydın: Ersun Yanal’ın Eskişehirspor’dan tandığı 20 yaşındaki başarılı oyuncu Almanya orijinli bir isim. Sağ ve sol kanatta forma giyebilen Okan, Leverkusen’den 200 bin euroya alınmıştı.

Haber: Faruk Malik