Fidan'ın dönüşü

Arada bir duyarız; "GATA'da tedavi altındayken vefat eden kişinin kimliği ve rütbesi açıklanmadı". Biraz bilgi sahibi olanlar bunun istihbarat görevlisi olduğunu anlar. Terörle mücadelede bunlar doğaldır. ABD'den örnek verirsek Tahran'daki rehineleri kurtarma operasyonunu hatırlatalım. Hani şu ARGO filmine konu olan müthiş plan. Olayın uygulayıcılarından makyaj sanatçısı Mendez'e CIA'nın gelmiş geçmiş en büyük nişanı verildi. Bir dakika sonra da geri alındı. Kamuoyu bunu yıllar sonra "yayın yasağı" kalktıktan sonra öğrendi. Verilip-geri alınan madalya ise hak edene tekrar iade edildi.

Önemli bir notu da Fransa'dan düşelim. Bu ülkede gizli servisin başındaki ismi hükümet atar. Kabine ile birlikte o da ayrılır. Gizli serviste önemli olan 2 numaradır. Servisin asıl yöneticisidir. Bunlardan biri tam 22 yıl sonra karısı tarafından deşifre edildi. Kadıncağız eşinin yıllar yılı Fransız Telekom'unda "baş teknisyen" olarak çalıştığını sanmıştı. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla şaşırdı. Hatta boşanmaya bile kalktı.

...

Üç gündür Bahoz Erdal'la yatıp kalkıyoruz. Asıl ismi Fehman Hüseyin olan acımasız katile "PKK kasabı" demeliyiz. 2004-2009 arasındaki  eylemlerle adı duyulmaya başlandı. Son olarak çukurlar ve hendeklerle hazırlanılan şehir savaşlarının fikri ondan çıkmıştı. Örgüt içi infazların emri iki dudağının arasındaydı. Bilinen bir diğer organizasyonu ise PKK'nın Karadeniz'e çıkış stratejisidir. Murat Karayılan ve Cemil Bayık gibi isimler dahi Bahoz'dan korkardı. Himo-Kamışlı arasındaki bombalı suikastı Tel Hamis Tugayları üstlendi. Yani Suriye'deki tam 126 silahlı gücün içinde yer alan küçük bir grup. Eylemin ilk kez Anadolu Ajansı'nca haberleştirilmesi ilginç. Devlet ajansı, genelde devletin icraatını servise koyar. Yani hizmet "servisten servise"dir. Kimi görevlilerin Boğaz'dan geçen Rus savaş gemilerini görüntülemek gibi işleri de vardır.

Perde aralanıyor

Cumhurbaşkanı'nca milletvekilliği veto edilen Hakan Fidan'dan ses seda çıkmıyordu. Ancak son günlerde Erdoğan'ın PKK lider kadrosu için "Onları inlerinde dahi bulup cezalandıracağız" şeklindeki çıkışlarını fazlaca duyar olmuştuk. Son olay Erdoğan-Fidan bağlantısını tamamlar gibi.

...

Suriye kökenli Fehman Hüseyin, PKK baronları arasında kıdem olarak Murat Karayılan ve Cemil Bayık'tan sonra gelmekteydi. Kan döken, can alan eylemlerde ise uzak ara liderdi. Melanetin başıydı. Bölücülerin koruyuculuğuna soyunan ünlü yabancı haber ajanslarının "ölmedi, yaşıyor" yayınlarına dikkatli bakın. Hâlâ aynı amaç peşindeler. Eğer ölüp ölmediğinden emin olmak istiyorlarsa paramparça olmuş toplam 8 cesedi bize yollasınlar, DNA testiyle onları aydınlatırız. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan bir tek ses çıkmaması "operasyon tamam"ın onayıdır. Sıranın ötekilere geleceğini tahmin zor değildir. Sadece biraz sabır. Unutmadan bir konuyu daha kayda geçelim; Bahoz Erdal son dönem dostumuz ve müttefikimiz olduğunu sandığımız ABD'nin himayesine girmişti. PYD-YPG ile PKK arasında bağlantı sağlıyordu.

Yazarın Diğer Yazıları