Fırıldaklar dünyası

Milletvekilleri içerisinde seri transferler yapıp tarihe geçenler var. Örneğin "Fırıldak Kubi"yle "Hasan vakası" bunlardan. Kısa sürede birkaç parti değiştirip ünlerine ün kattılar. Afyon'dan Kırklareli'ne uzanan bu ikilinin şimdilerde neyle meşgul olduklarını merak bile etmiyorum. Gerçek olan "muhteşem ikilinin" kaymaklı emekli milletvekili maaşına hak kazandıkları. Gariban işçi ve memurun durumu ise ortada. Açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyorlar. Sözü önemli bir fırıldağa daha getirmek istiyorum: Hüseyin Gülerce. Bir dönem Fethullah Gülen'in basın sözcülüğünü bile yapan bu zat şimdilerde paralel yapının baş düşmanı. Tüm dönemlerde gösterilen ilgi ve ödüllendirme onu da buldu. Bildiğiniz gibi havuz medyasında iyi paralı köşe verildi. İmkânınız varsa yazılarını ibretle okumalısınız. Yıllar yılı iş birliği içinde olduğu gruba, verip, veriştiriyor. Kimi zaman da "ekrandan veryansın ediyor". Vefasızlığın zirve yaptığı, bu nasıl dünya görüşü? Anlamanın mümkün olduğunu sanmıyorum. "Dön baba dönelim ödülü"ne adayımız Hüseyin Gülerce'dir.

Bu girişten sonra Çarkıfelek'ten bahsetmenin yeri geldiğini anlamışsınızdır. Bilindiği gibi bu yarışmada kurgu, dönme üstüne. Baş rolünde Mehmet Ali Erbil'i görmekteyiz. Konukları da yıllardır ekrana sürdüğü aynı isimler. Bilinen adlar ve konserve esprilerle saat dolduruluyor. Bereket Ramazan ayındayız. Yoksa sıkıştırmalı, tacizli görüntülerden geçilmeyecek. Ramazan sonrası "Parçala Behçet"leri de mutlaka seyrettirmeye çalışacaklar.

Küçük tur

Bizim Emre Tilev, Duygu Demirdağ'ı meth edince pek ciddiye almamıştık. İnsanlık Hali'ne birkaç defa takılınca övgünün hatır için yapılmadığını anladık. Duygu gerçekten başarılı. Olay seçişi ve işleyişi güzel. CNN Türk'ün iddialı ve pahalı transferine birkaç tur basıyor.

Malatya'daki "karga-kedi" kavgasını ilgiyle seyrettik. Turgay Renklikurt Hocam başta, tüm dostlarımız hayvan sevgimizi bilirler. Kargalar kinci olduğu kadar sadakatlarıyla ünlüdür. Ortalık aydınlanırken yattığım odanın camına gelirler. Çıkardıkları gürültüyle "kalk çağrısı" yaparlar. Eğer gecikirsem cama bile vururlar. Onları beslerim ve giderler. Bu konuda bir başka anımı da aktarmak istiyorum. Alış veriş yaptığım marketteki gençler "dikkat ettik, bu kargalar sizinle gelip, sizinle gidiyorlar" dediler. Onlara "hayvanlar insanlardan vefalı" demekle yetindik. Hastanede yattığım günlerde bile penceremi ziyaretlerini hiç aksatmadıklarına tüm yakınlarım tanıktır.

Hangi olta

Arabasını meydanın ortasına park etmiş balıkçı bağırıyordu "oltanın bunlar". Baktık barbun-tekir karışımı. Boyları en fazla 7-8 santim. "Bunları oltayla tutmak için yarım milyon insanın aynı anda avlanması gerekir". Trol ya da gırgırla yakalandıkları kesin. Tesadüf aynı gece hemen hemen tüm ekranlarda benzeşen konu işlendi; "Marmara'da balık nesli tükeniyor".

 

ÖZEL NOT:

Bir galibiyetle tekrar sesi yükselmeye başlayan Arda Turan'ın bundan sonraki çizgisinin takipçisi olacağız. Tabiî Fatih Terim'in de. Onlara önerimiz mütevazı olmaktan asla vaz geçmemeleri!

Yazarın Diğer Yazıları