Galatasaray şansını kullanamadı!

Hafta içinde zor günler geçiren önce Arda’nın hastalığı ile sarsılan, daha sonra basketbol takımının neden olduğu skandal ile gündeme oturan G.Saray, bütün bu zor günlere teselli olacak lig liderliğini yakalama şansını ne yazık ki kullanamadı..
Cumartesi günü oynanan derbi maçının öncesinde Beşiktaş’ı destekleyen sarı kırmızılar herhalde, F.Bahçe’nin yenilgisiyle liderlik şansını tekrar yakalamanın planlarını yapmıştı. Ve Kartal’ın farklı galibiyeti de onlara bu güzel fırsatı vermişti..
Ancak bunu çok iyi değerlendireceği düşünülen sarı kırmızıların maça tutuk başlamaları, Manisaspor’un tatlı sert ve başa baş mücadelesi tribündeki taraftarları yine strese soktu..
Arda’nın yokluğunda Brezilya formasıyla adından bahsettiren Elano’yu alarak başlayan G.Saray, Barış’ın yerine de Ayhan’a görev vermişti. Elano zaman zaman yaptığı uzun ortalarla faydalı olmaya çalışırken, Ayhan verdiği yalnış paslar ve savruk oyunuyla takımın en zayıf halkasıydı. Başlattığı, sürdürdüğü ve sonunda gol ile sonlandırdığı akındaki zerafeti ve akıllı hareketleri Kewell’in klasını bir kez daha ortaya koydu. Ancak bu gol G.Saray’a liderliği getirmedi..
Cim bom, Manisa karşısında çok kolay kazanacağını düşündükleri maçı ne yazık ki kimsenin beklemediği savruklukla berabere bitirdi. Rijkaard’ın beraberlik golünden önce yapılan Keita, Linderoth ve Uğur değişiklikleri oyunu G.Saray’ın değil, Manisa’nın lehine çevirdi. G.Saray’ın hocası maç öncesinde dediği gibi kaptanı Arda’yı gerçekten çok aradı. Onun yerine oynayan Elano iyi niyetli, ancak Arda kadar etkili olamadı. Bundan önceki maçlarda özellikle Arda ile orta alanda daha çok topa sahip olan G.Saray, dün gece bunu gerçekleştiremedi. Bir de rakibin başarılı kalecisini geçme becerisi gösteremedi.
G.Saray dün gece kendisine altın tepside sunulan liderlik şansını, etkisiz ve savruk oyunuyla kötüye kullandı. Liderliği ezeli rakibine sunarak, onlara adeta zor günlerde destek oldu..

Yazarın Diğer Yazıları