Galatasaray'da neler oluyor

Galatasaray'da neler oluyor

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Galatasaraylı büyük düşünür ''Sakallı Celal'' olarak tanınan Celal Yalınız''ın şu sözü geliyor aklıma; baktıkça Galatasaray''daki duruma: "Türkiye, doğuya giden gemide batıya koşanların ülkesidir!"

Öyle oldu sahiden de... Türkiye''den başka Avrupa''da hiçbir kulüpte göremezsiniz bu tür ince hesapları, gizli planları. Burak Elmas sözüm ona kongre kararı aldı. Ama yaptıklarıyla iki aday Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk''ü adeta çıldırttı. Sadece onları mı, Galatasaraylı taraftarları da çileden çıkardı.

Başarısızlığı belgeli olan, mali genel kurulda ibra edilmeyen, başkanlığı bırakacağını söyleyen Burak Elmas''ın tekrar aday olmak için çalıştığı söyleniyor şimdi de.

Zaten kongre tarihini elinden geldiğince geç tarihe aldırmasının nedeniymiş bu. 4-11 Haziran''a kadar mahkemeye yapılan ibrasızlık itirazının olumlu şekilde sonuçlanacağına inanmış. Bu kalkarsa başkan adaylığı için önünde bir engel kalmayacağını hesaplıyor.

İşte bunun için çalışıyor. Hatta iletişim sorumlusu Emrah Kayalıoğlu''nun yerine tanıdık bir gazeteciye "Kimi getirelim" diye sormuş bir de. Yani aday olup da başkan seçileceğine inandığını gösteriyor bu.

Hatta bu konuşmanın Fırat Develioğlu''nun birden bire ortaya çıkıp, kongreyi iptal ettirmesinden önce yapıldığı iddia ediliyor.

Fırat Develioğlu demişken, Adnan Öztürk''ün bu ismin kulüpten ihraç edilmesi için başvuruda bulunacağı belirtiliyor. Bu konuda imzalar bile toplanıyormuş kulüp içinde.

Güçlü bir kadro kurmak için de teklifler götürüyormuş önemli isimlere; örneğin Ali Dürüst''e. Başka isimler de var; ama yaptığı tekliflerden olumlu dönüşler alıp almadığını bilemiyorum.

Bir başka planı daha var Burak Elmas''ın. Taraftarlarla arasını düzeltmek için hedef tahtasına konulan Domenec Torrent''i bir an önce göndermek istiyor. Yerine de taraftarların seveceği bir ismi getirmek amacında.

11 Haziran''da gidecek bir başkan kulübün sonrası için böyle kararlar alabilir mi, yani yeni bir hoca getirip sözleşme imzalayabilir mi?

Yazarın Diğer Yazıları