Galip Ensarioğlu: "Türkeş döneminde MHP ırkçı bir partiydi"

Galip Ensarioğlu: "Türkeş döneminde MHP ırkçı bir partiydi"
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AKP-MHP ittifakını değerlendirdi. Ensarioğlu, "Ne Kürtler 1991'deki gibi ne de MHP 1991'deki MHP. O gün ülkücülerin katı ırkçı yaklaşımı vardı" dedi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

 

 '1991'DE ÜLKÜCÜLERİN IRKÇI YAKLAŞIMI…'

Ensarioğlu, "AK Parti'yle MHP'nin ittifak yapma konusuna ilişkin, AK Parti'yle Güneydoğu'da oy kaybettirir şeklinde algı yapanlar, 1991 yılında Refah Partisi'yle MHP'nin yapmış olduğu ittifakı referans alıyorlar." diyerek sözlerine başlayan Ensarioğlu, "1991'in şartlarında, Kürt sorununun çatışmalı ortamında, her gün insan hakları ihlâllerinin olduğu, köy yakmaların olduğu bir ortamda, Kürt sorunu çözülmemiş bir haldeydi. Ama artık o günkühukuk dışı yöntemler yok. 1991 yılındaki MHP de yok. O gün ülkücülerin katı ırkçı yaklaşımı vardı ve Kürtlere bakış açısı farklıydı. Bahçeli'yle birlikte, MHP'nin yaşadığı sürece baktığınız zaman, Bahçeli ülkücüleri şiddetten arındırıp sokaktan topladı. Bahçeli, daha çok siyasi milliyetçiliğe taşıdı MHP'yi. Ne Kürtler 1991'deki gibi ne de MHP 1991'deki MHP." diye konuştu.

'3-4 SENE ÖNCE EŞ GENEL BAŞKANLARI İÇERİDE OLSAYDI İÇ SAVAŞ ÇIKARDI'

Ensarioğlu, HDP'nin Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Aysel Tuğluk gibi isimlerin tutuklu olması ve HDP'li belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasına ilişkin şu yorumu yaptı:

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşıydım. 3 — 4 sene önce belediye başkanları görevden alınsaydı, milletvekilleri, eş genel başkan içeride olsaydı iç savaş çıkardı. Ama hendekler meselesi, Kürtlerde ciddi bir kırılmaya neden oldu."

'SURİYE'DE OLUŞACAK YENİ BİR REJİM İÇİNDE…'

Suriye'de YPG'nin kontrolündeki Afrin'e yapılması planlanan operasyona da değinen Ensarioğlu, Kürtlerin hendek nedeniyle yaşadığı kırılmanın ardından, Afrin'e yapılacak operasyona tepkisiz olduğunu sözlerine ekledi. Ensarioğlu, "Suriye'de oluşacak yeni bir rejim içinde, Kürtlerin, PYD'nin PKK'nin değil, tüm Kürtlerin ortaklaştığı bir yapı, statü elde ederse buna hiç kimsenin diyecek bir şeyi olamaz. Ama sadece PKK'nin kendisine statü arayış çabaları Kürtlerin meselesi olmasa gerek." sözlerini noktaladı. 

İlgili Haberler