BM'den Haiti Cumhurbaşkanı için taziye mesajı

BM'den Haiti Cumhurbaşkanı için taziye mesajı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, suikast sonucu yaşamını yitiren Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise için taziye mesajı yayımladı.

BM'den Haiti Cumhurbaşkanı için taziye mesajı

Genel sekreter sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Guterres’in Haiti Devlet Başkanı Moise suikastını en güçlü şekilde kınadığı belirtilerek, suça karışanların adaletin karşısına çıkarılması gerektiği çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Genel Sekreter’in Haiti halkına ve başkanın ailesine taziyeleri sunularak, "Genel sekreter, tüm Haitilileri anayasal düzeni korumaya, bu iğrenç eylem karşısında birlik olmaya ve her türlü şiddeti reddetmeye çağırıyor" ifadesi paylaşıldı.

Haiti''nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Jovenel Moise, evine bir grup silahlı kişi tarafından düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, saldırıda yaralanan eşi Martine Moise''nin ise hastaneye kaldırıldığı bildirilmişti.

Bir süredir siyasi istikrarsızlığın hakim olduğu Haiti''de Moise, şubatta gazetecilere yaptığı açıklamada "hayatına yönelik bir girişim olduğunu" söylemişti. AA