Göbeğini kaşıyanlar CHP’ye bakıp göbek atıyor

Tayyip’in “İsviçre hesapları” ne kadar dillerdeyse, kulaktan kulağa bir konuşulan da şu..
“CHP’nin kendisini ‘ikinci adam’ diye sunan yöneticisi, yüz milyarlık abone ücreti ile sosyete kulübüne üye.. Karısına ABD’de doğum yaptırdı!..”
Ee, bu nedir şimdi!!?
İktidardan kurtulmanın yolu, zihniyeti aynı, adı değişik yeni bir kadroyu mu baş tacı yapmaktır!!
Kılıçdaroğlu’nun açtığı kapının önünde kuyruğa girenlere bakıyorum..
Ellerini ovuşturup, “yaşasın gene güneşi göreceğiz!!” diye sevinenlerin ağızlarının suları akıyor!..
Hele o “Susurluk taciri”, karısı ile yediği herzelerin hesabının unutulduğu inancı ile Kılıçdaroğlu’nun önünde dört dönüyor!..
“Ben de sizdenim abi!..” üslubu tam kültürel bir durum!..
Bu CHP açılımı özellikle “Göbeğini kaşıyan” anguslara tam göbek attıracak bir ortam sağlıyor belli ki!..
Bana gönderdikleri tezviratlarını sunayım..
“Beyefendi,
Bakıyorum da 12 Eylül hezimetinizden sonra hep kan kardeşiniz, ruh ikiziniz CHP’yi överek yazdınız. Bakınız o övdüğünüz, göklere çıkardığınız, alâ u vâlâ yaptığınız bu CHP’li kardeşleriniz şimdi, BDP ile birleşme yolunda.
Osman Baydemir, BDP=KCK=PKK’dır demedi mi? Şimdi de günah çıkarıyorsunuz. Sözde CHP’yi tenkit ediyorsunuz.1999-2002’de de Karaoğlan’a kuyruk olmuş ve memleketi ne hale getirmiştiniz...”
Erzurum’dan yazan, “emekli öğretmen” olduğunu söyleyen bu kişinin ne mal olduğu belli diyebilirsiniz.. Doğrudur, dikkat çekmek için insanların üzerine işeyen mebzuldür!..
Gelgelelim, işte söylediğimiz bu..
CHP’yi rotasından çıkararak, asıl kimlerin elini daha çok güçlendiriyorsunuz ortadadır...
Bakınız bir de CHP’li olduğunu belirtip “giydirenlerin” sözleri var..
Sayın “Murat Güzeloğlu” kardeşimiz,
 “ycehape dizayn etme kervanına siz de katıldınız.
zaten yandas ve yalama basın bunu yeterince yapıyor... söylenmemis sözlerden yola cıkarak “gaitadan(!) karakter tahlili yapmaya calısıyorsunz”.  gizli belgelerle ortalık yıkılıyor, siz hala buradasınız.
okudugum bir yorumda ,”mhp nin zaten kendisi gibi muhafazakar olan akebe ye karsı muhalefet yapmakta zorlandıgı, en rahat muhalefeti chp ye karsı yapabilecegi” idi.
anlasılan siz de aynı yolda gidiyorsunuz...”  diyor..
Yani önce insaf..
“MHP, Ak Parti’ye karşı muhalefette zorlanıyormuş da, bu yüzden CHP’yi eleştiriyormuş..” İnsan biraz konu ile ilgiliyse bunu nasıl söyler.. Biz bu okuyucuyu, “CHP’li olduğunu varsayarak” ciddiye alalım diyoruz.. Bilgisi yetersiz olduğundan fikri oluşmamıştır sayıyor ve cevaplıyoruz.. Çünkü CHP’liyim diyenin “Bidon kafalı” olma lüksü yoktur...
İktidara yamanmış olanlar, yem torbasının rantı ile her kalıba girebilir.. Ama,CHP’liler fikri hür, vicdanı hür olmalıdır, taraftar değil!..
Sayın Alev Yılmaz, “Çok güzel bir şekilde CHP’nin yeni kadrosunu anlatıyorsunuz... Peki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ABD’den yayınlanan belgeler hakkındaki yorumlarına ne diyorsunuz. Benim aklım çok karıştı. Bahçeli Bey, AKP’nin bakanı gibi konuşuyor... Bu konuda CHP’ye yaptığınız gibi tarafsız yorumlarınızı bekliyorum.” diyor, yazıda şık bir “CHP’ye yükleniyorsun MHP’lisin” serzenişi var.. Olsun.. Cevap verelim..
Bahçeli’nin ilk tepkisi doğru.. MHP lideri, CHP’liler gibi acul davranıp siyasi acemilik sergilemedi.. (Perşembe  yazımı okumanızı rica ederim.) Belgeler, daha aydınlandıkça sanırım Bahçeli’den de beklenen tepki gelecektir..

Yazarın Diğer Yazıları