Görünen köy: Barajaltı

İki gün yazmakla yazmamak arasında gidip geldim. Birtakım kötü niyetli kanallardaki tekrarların ardı arkası kesilmedi. Sonunda mecbur kaldım. Eğer sen beline silah takıp bayramlaşma basıyorsan ülkücü filan değilsin. Adam hiç değilsin. Eşkıyasın! Yıllar yılı birlikte hareket edip zalimlere beraber karşı koyduklarını mı vuracaksın? O başını ellerinin arasına al ve tekrar tekrar düşün; "Ben ne yapıyorum" diyerek.

...

Gelelim Devlet Bahçeli'ye; tanıdığımız lider gitti yerine bir başkası geldi. Şimdi hedef haline getirirler diye ismini vermeyeceğimiz bir tıp profesörü büyüğümün söylediklerini aynen aktaracağım:

"Kalp ameliyatları sonrası kan akışı normale döner. Kapakçık değişimlerinde dolaşım en üst seviyeye ulaşır. Örneklemek gerekirse yıllar yılı 30-40'la giden otomobilin 150 kilometre sürate ulaşması gibi. Bu değişimin en olumsuz yanı beyin öncelikli hızlanmanın sinir sistemine aşırı yüklenmesidir. Devlet Bahçeli'deki görünüm bunun tipik tezahürü, açığa vurumudur."

MHP Genel Başkanı'ndaki hırçınlaşmanın dozunun her gün arttığını fark ediyoruz. Tavrına yakıştıracak sıfat bulamıyoruz. Devamlı parti içi muhalefete saldırıyor. Ondan duymaya alışık olmadığımız hakaretlerde bulunuyor. Bir işaretiyle toplantı basanların tahrikçisi konumunda.

...

Son sözlerimiz yine Meral Akşener'e saldıranlara. Hedef gösterenlere değil sade vatandaşa baksınlar. Hort-zortla bu işler olmaz. Medeni şekilde halkın nabzını tutsunlar. Peşine takıldıkları mevcut yönetimle ilk seçimde baraj altına düşülmesi kesin. Hem de, %5'le. Bir misyon partisini yok etmeye hakkınız yok. Görünen köy ise klavuz istemiyor.

Aceleciler

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı yayınlamak NTVSpor'a düştü. Bayanlar gülle atmadaki bronz dışında kazandığımız tüm madalyalar "devşirme ürünü". En çok Sezen Cumhur Önal'ın "çikolata renklileri"ne bayıldık. Azerbaycanlımız hariç maşallah hepsi "bitter". Anlatımda takıldığımız nokta "genel arıza". Spiker gerçekten bilgili. Her dalı biliyor, her sporcuyu tanıyor. Ancak, o kadar hızlı konuşuyor ki söyledikleri anlaşılmıyor. Mutlaka diksiyon dersi almalı. Ya da takometre bağlamalı.

...

Gecikmeli bile olsa NTVSpor'dan bir başka konuya daha değineceğiz. Filipinler-Fransa basketbol maçının anlatımı İsmail Şenol'a verilmişti. Tribündeki Filipin amigosuna bu işi yaptırsak daha uygun olurdu. "Yürek koyuyor Filipinli oyuncular", "20 bin 5 kişi savunma yapıyor", "Son düdük çalmadan pes etmiyor bu Filipinliler". Bunlar sadece birkaç tespit. İsmail'in, Filipinli oyuncu Romeo'ya yolladığı övgü sözcükleri için eskiler "akıllara seza" der. Sanırız Şenol'un babasının kökleri Filipinler'den.

Yeniler-eskiler

Show TV "O Bana Çok Benzer"e başlarken, Star "Müdür Ne'aptın?"a ara verdirdi. TV 8'in yaz geldi demeden peş peşe hamle hazırladığını görüyoruz. "Rising Star Türkiye" pazartesi ekranda. Mustafa-Emine Sandal, İrem Derici ve Yılmaz Morgül'den oluşan jüri konusunda tereddüdümüz var. Çünkü komedi unsuru olacak isim yok. Gökhan, Hadise ve Özkan'ın eksikliği mutlaka hissedilecek. Yine TV 8'de "Göz6"yı izleyeceğiz. Sekiz kadın ve sekiz erkeğin Survivor'ı değil de "Kısmetse Olur"u taklit etmeleri akla daha yakın olasılık.

Yazarın Diğer Yazıları