Grup Muhabbet!

“Ol mahiler ki ihanet içredir/hainleri bilmezler.”

***


Kurtarılmış, tampon, veya  “nomans land”  Şemdinli’de BDP’li sözde  “Türk”  milletvekillerinin, ihanet ortakları PKK teröristleriyle kucaklaşmaları, adeta bir pornografik muhabbete benziyordu. Medya, kameralar herkes, orada bu sahneleri izledi ama Kılıçdaroğlu’nun sorduğu gibi devlet, hükümet, kolluk kuvvetleri neredeydi. Generallerimizin-subaylarımızın nerede olduğu malum; birçoğu Silivri’de, Hasdal’da adeta “tutsak” . Ve sırada bölücüler, PKK, devlete meydan okuma planlarının,  “Biz buradayız” demenin yeni bölümünü pervasızca sahneye koydular.
Başbakan Erdoğan feveran etti;  “Siyaset ve terörün kol kola girmesi kabul edilemez” dedi. Gene  “Good morning”  veya sabah şerifleriniz hayrolsun!  “Teröristle müzakere”  neydi?..
Devletin en tepesindeki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu vesileyle mutadı veçhile  “Terörle kararlılıkla mücadele edeceğiz”  demiş. Bu kaçıncı  “kararlılık” andı?.. Ve devam ediyor; “Hepimizin hak ve hukuku, yine hepimizin sahiplenmesi gereken bir şeydir. Dolayısıyla terörün, hak ve hukukla bir ilgisi yok. Teröre baş vuranlar, terör yoluna düşenler büyük bir gaflet, çok büyük bir yanlış içerisindedirler. Önce onların aileleri, yakınları hep beraber kucak açmalı çocuklarına. Devlet olarak, ülke olarak, yanlışta olan herkese ’evine dön, bu yanlıştan vaz geç’diyoruz. Bayram günü herkese bu çağrıyı yapıyorum. Bu sonu olmayan bir yanlıştır. Bütün vatandaşlarımı tekrar uyarıyorum, hepsini de tekrar uyarıyorum; şiddete, teröre kana bulaşanlara çok kesin olarak herkesin mesafe koyması gerekir. Onlara da gelin bu yoldan dönün, ülkenize gelin, ailenizin yanına gelin ve elinizdeki terör aracı silahları bırakın diyorum. Görüntüler çok üzücü. Herkesin büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekir...”
Çok doğru sözler ama bir basın sözcüsü danışmanı Cumhurbaşkanı’na söylese; Milletin bu gibi klasik sözlere karnı çoktan tok. Şahsına olmasa da makamına gülünç düşüyor. Millet ve ordusu ondan eşkıyanın kesin olarak vurulması için emir bekliyor. Eğer Başkomutan oysa!

***


PKK’nın sözcüleri BDP’lileri Meclis’ten uzaklaştırmak artık farz oldu!..
Bu adamlardan ne hayır gelecek ki, haltlarında hala boncuk arıyoruz. Onlar hala millet kürsüsünde devlete, Türklüğe meydan okumaktalar. Bu ne garabet ve gaflet...
Bu konuda Gül bir şey yapamazsa, Anayasa Mahkemesi savcıları muhakkak yapmalı...
Eskiden savaşlarda düşmanla yatanlar, işbirliği yapanlar idam edilirdi.

Yazarın Diğer Yazıları