Haber merkezleri

O kadar çok kanalımız var ki hangisini seyredeceğimi şaşırıyorum. Her gün kendime göre ayarlama yaparım. Programlara bakıp, neyi izleyeceğime önceden karar veririm. Bu konuda en rahat olduğum spor naklen yayınları. Olağanüstü bir şey olmazsa, üç beş dakika dışında kayma olmaz. Maç oynanırken, yoruma bayılırım. Örneğin paslaştıklarımın başında meslektaşım Erkan Yiğit gelir. Hoş doğaçlama esprileri vardır. Örneğin Tolga hatalı gol yediğinde anında arar ve "Bu Şenol Güneş var ya bölgecilik yapıyor". Laf aramızda onun bu yorumuna katılırım. Tabii, o kızgınlık anında. Bir süre sonra Beşiktaş golü atar ve kızgınlığımız yok olur. Madem sporla girdim devam edeyim. CNNTÜRK ve NTV Spor'un kan kaybettiği kesin. Bu kulvarın en canlı ekibi aSpor. Serkan Korkmaz'dan başlayarak, çalışanları kutluyorum. Sıkı durun en kötü spor ekranını açıklıyorum; Lig TV. Tel tel dökülüyor. Dört bayan dışında çaba gösteren yok. Atalarımız boşuna konuşmamış; "Balık baştan kokar". Oturmuş, en önemlisi "marka" olmuş isimler yollandı. Sevilen programlar kaldırıldı. Gerekçe hep aynı tasarruf. Yahu siz milyon dolarları futbol ligi için dökerken maaştan kısıntı mı olur? Sadece ayak topu değil, basketbolda da durum aynı. Basketbol Dergisi'ni bitirmek kimin fikri? Lig TV'ye öyle yorumcular topladılar ki, iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz. "Saç-sakal şekilleri"nden başka numaraları yok. Musluk başına oturtulanların kankaları oldukları belli. Medyanın yazılı bölümü de bu hastalıktan gidecek. TRT Spor'u şimdilik kenarda tutuyorum. Yeni ekibe biraz şans tanıyalım.

Esas oğlanlar

Kimi ekranın başı rahat. TV8, baştan "ben haber bülteni vermeyeceğim dedi". Kesti attı. Ülkemizde herkes ön yargılı. Hayatını Türkiye'nin birlik ve beraberliğine adayanlar bile "bölücü" diye damgalanıyor. Kendimden örnek vereyim. Şirin Payzın'ın yeniden göreve dönmesi için çağrı yaptım. Amma, "Selahattin'e, Figen'e, Garo'ya torpil yapmayacaksın" diye uyarıda bulunup baştan testiyi kırmıştım. Buna rağmen, ben de protestolara uğradım. Bunlara kızmıyorum. Çünkü yapımız bu.

 ...

Kafamızı nereye çevirsek mutlaka eksikler görürüz. Cerablus harekatı başladı, müzik kanalları dahi haberlere döndü. CNNTÜRK'te Tarafsız Bölge'nin tekrarı sürdürülüyor. Saatler sonra kim müdahale ettiyse, canlı yayına geçilebildi. Oysa, NTV, daha ilk obüs atışında olayı aktarmaya başlamıştı. Bu haber kanalı, ön plana çıkardığı kimi bayan muhabirler yüzünden epey ötelendi. Oysa bütün samimiyetimle belirtiyorum "NTV'nin haber merkezi iyi çalışıyor". "Haber toplamaları mükemmel". Nerede, neyin patlayacağını önceden hissediyorlar. Bunu Doğuş Yayın Grubu'nun CEO'su Erman Yerdelen'in dikkatine sunarım. Öte yandan kimse alınmasın ama bayan spiker seçerken öncelik "göz rengi" olmamalı. Gördüğünüz gibi 4 yıla yakın süre ara verdiğim "Ekran Polisi", Yeniçağ'da eskisinden daha etkin bir köşe buldu. Yürüyecek halim var mı bilmiyorum. Yine de vurduğum yerden ses getirmeye devam ediyorum. Tıpkı gazetem gibi.

***

RİSİNG STAR bir aksilik çıkmazsa bugün normale dönecek. Gün sayısı artırıldı; pazartesi, salı ve çarşamba.

...

atv'deki eski-yeniler de bugün iş başı yapıyor. Esra Erol ve Müge Anlı yeni sezonu açıyorlar.

...

Garibanın evini güzelleştiren program TV-8'e taşındı. "Güle Güle Oturun" yakında başlıyor. Gündüz kuşağında seyircisi hazır.

...

Yeterince futbol yazdığım inancındayım. Buna rağmen eski dostların istekleri bitmiyor. Şimdiki ölçü iyidir. Okurlarım lütfen beni böyle kabul etsinler.

Yazarın Diğer Yazıları