Habercilik ciddi iştir

Bir haftadır "kurbanlık kalmadı, hepsi satıldı" haberleri yapanlar ağız değiştirdi. Şimdi de getirilen ve elde kalanların dökümünü veriyorlar. İlginç taraf çark etmeleri aynı muhabirlerin ağzından dinlememiz. 12 saat önce "yoğunluktan yollar geçilmiyor" diyenlerin de Kıvırma Korosuna dahil olmaları. Görüntülerde, TEM'den E-5'e kadar araç arıyorsunuz. Bu durumda dün sözünü ettiğim "acemi kasaplar" öne çıkarıldı. "Akıl almaz" sınıflandırması yapsam Gaziosmanpaşa'daki olayı atlamam. Kurbanın gırtlağı yerine kendi ayağını kesen şahsa "sakarlık ödülü"nü veririm. Hem de hiç düşünmeden.

...

NTV, başarılı işlerine Bayramda Nostalji'yi ekledi. Zeki Müren'den Müzeyyen Senar'a pek çok anıt ismin şarkılarını evimize getiriyor. Sahne ve sanat dünyamızın ünlülerini ziyaret ediyorlar. Yaşı genç olanların bunları izleme payını bilmiyorum. Bu kurgudan mutlu olanların en başında ben varım. Böylece dizi ve yarışma furyasında nefes alabiliyorum.

Fransız gözüyle bakın

Ses yarışmalarımız var. O Ses Türkiye en popüler olanı. Rising Star ise fena değil. Yarışmacılar ve jüri üyeleri üzerinde durmayacağım. Sunucu Öykü Serter'den bahsetmek istiyorum. Magazin medyamız bu kıza çok acımasız. "Yutma güçlüğü çekiyor" ya da "Doktor denetiminde sofraya oturuyor" haberlerine inanmıyorum. Asparagas olduklarını tespit ettim. Bu karalamalara bir Fransız özlü sözü ile karşılık vereceğim; "Etin lezzetlisi kemiğe yakın olur". Gerçekten de öyledir. Eleştirmek için malzeme aranıyorsa, giyimine baksınlar. Sahneye kombinezonla çıkıyor!

Yerine dönenler

Behice Boran'ın Şirin Payzın'ın "büyük teyzesi" olduğunu geç öğrendim. Aile Kırım kökenli. Boran siyasetteki deyimle "millî solcu" idi. Hani şu arkadan iple yönetilenlerden değildi. Yeğen Şirin ise bu kök yüzünden tehlike atlattı. Kendini aynı ekole adadı. Ardından ekran yasağına uğradı. Bereket, alternatif isim tıntın çıktı. Böylece paçayı kurtardı. Şirin'in sonraki tavrına "araziye uydu" diyebilirim. Numan Kurtulmuş'un katıldığı son "Ne Oluyor" için en başarılısıydı demem mümkün. Sonuçta halef-selef olanlar eski yerlerine döndüler.

...

CNNTÜRK'le devam edelim. Bana göre "Bir Çift Göz" olan Nevşin Mengü'ye Bengül Erdamar'ın tanımlamasını sizlerle paylaşacağım; "Ondan spiker olmaz". Buna aynen katılıyorum. Nevşin hâlâ herkese maydanoz. Dinlemeyi bilmiyor. Son dönemin en başarılı spikeri kim derseniz cevap vereyim: Simge Fıstıkoğlu. Bu kız doğal yetenek. NTV'ye kim transfer ettiyse tebrik ediyorum. Hoş fiziği, yakıştırdığı giyimi önemli artılarından.

Futbol klasmanı

En kötü futbol Fransa'da. Ligue 1'in kurgusunu beğenmiyorum. Buna kötü yayıncılık eklenince keçiboynuzu örneği oluyor. NTV'nin verdiği Belçika maçları da zevksiz. Tahammül edemediklerimden. Brezilya'daki müsabakalar "izlenmesi mümkün olmayanlar" sınıfından. İtalya'ya 5 üstünden ancak 2 verebilirim. Çekimler kötü. İspanya'nın La Liga'sını sıkılarak seyrediyorum. Geriye üç ülke kalıyor. Tersten değerlendirmeyle üçüncülük Hollanda'nın. İkinci sıraya Almanya'yı koyuyorum. Kürsünün en üst basamağında İngiltere var. Yani Premier League. Kamera başarıları, göze hoş gelen futbol kadar üst seviyede.

...

Futbol severler Karabük'ün Hırvat hocası İgor Tudor'u Lig TV sayesinde tanıdılar. Tudor'un çalıştırıcılıktan önceki yıllarında Juventus ön plandaydı. Tam 9 yıl İtalyan ekibinin formasını başarıyla giymişti. Taraftar biraz sabrederse Karabük başarılı bir sezon yakalayacaktır. Beşiktaş'a yenilgiyi fazla önemsemesinler.

Yazarın Diğer Yazıları