Hainlere ait 10 ton patlayıcı ele geçirildi

Hainlere ait 10 ton patlayıcı ele geçirildi
Lice’de kırsala gizlenmiş 4 Kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 15 şarjörle 321 mermi, 7 roketatar mühimmatı, 9 roketatar sevk fişeği, 800 metre uzunluğunda elektrik kablosu ve örgütsel doküman bulundu.

Lice’deki operasyonda ele geçirilen 10 bin  kilo amonyum nitratın yanı sıra teröristlerce toprak altına yerleştirilmiş uzaktan kumandalı ateşleme sistemi güvenlik güçlerini şaşırttı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik zırhlı araçlar desteğinde askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla düzenlenen “Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu” nda patlayıcı yapımında kullanılan 200 çuvalda toplam 10 bin kilo amonyum nitratla çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Ayrıca güvenlik kuvvetlerine karşı eylem yapmak amacıyla 4 farklı yerde toprak altına yerleştirilmiş 5 büyük mutfak tüpüyle tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, uzaktan kumandalı ateşleme sistemi ve 300 kilo patlamaya hazır amonyum nitrat ele geçirildi. Ele geçirilen bu bombalı düzenekler güvenlik güçlerini bile şaşırttı. Yapılan yol kontrol ve aramalarda terör örgütüne yardım ve yatak yaptıkları gerekçesiyle 74 kişi gözaltına alındı, aranan 49 kişi yakalandı. Valilikten yapılan açıklamada Lice’nin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucuları ele geçirmek amacıyla başlatılan operasyonun devam ettiği belirtildi.

Üç yere saklamışlar

Açıklamada şöyle denildi: “Operasyonda dün icra edilen arazi ve arama taramasında Lice ilçesi Çağdaş köyü Kevrihaçki tepe bölgesinde kayalık alanda 3 farklı noktada gizlenmiş el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen 177 çuvalda 8 bin 850 kilo, Lice ilçesi Sağlık köyü Hamzabey mezrası yakınlarında dere yatağında iki farklı noktada gizlenmiş 23 çuvalda 1150 kilo amonyum nitrat, Sağlık köyü Hamzabey mezrası yakınlarında dere yatağında bidon içerisinde gömülü teröristlerin kullandığı 29 çift ayakkabı ele geçirildi.” Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ele geçirilen amonyum nitratlara ve giyim malzemelerine el konulduğu aktarılan açıklamada, olayla ilgili şüpheli ve şüphelilerin kimlik tespit çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Cephanelik bulundu

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: “Operasyon kapsamında 24 Haziran’da icra edilen arazi arama taramasında Lice ilçesinin Yeşilburç Mahallesi kırsalında gizlenmiş 4 Kalaşnikof piyade tüfeğiyle bu silaha ait 15 şarjörle 321 fişek, 7 roketatar mühimmatı, 9 roketatar sevk fişeği, 8 şarjör çantası, 59 muhtelif giyim malzemesi, 800 metre elektrik kablosu, örgütsel doküman bulundu. Lice ilçesi Oymaklı Tepe bölgesindeki sığınakta ise kullanıma hazır lav silahı, lazer pointer ve 3 muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.” Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ele geçirilen silah ve mühimmatla yaşam malzemelerine el konulduğu, olayla ilgili şüphelilerin kimlik tespit çalışmalarına devam edildiği kaydedildi. Açıklamada bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.