Hala imparatorluk kuracağınızdan emin misiniz?

Amerika, Suriyeli muhaliflere silah yardımını kesmiş.Yeni cepheler oluşuyor, hatta ittifaklar. Bütün Batı dünyası Türkiye’deki faşist rezaleti seyrediyor ve buna duyduğu tepkiyi gösteriyor. Mısır, Büyükelçisini çekti ve “darbe darbe, yetti artık be” ultimatomu verdi. Biz veremedik ama Mısır yönetimi buna “cesaret” etti. O kadar da zor bir şey değilmiş yani. İçerdeki darbeler ise yavrularını, evlatlarını yiyor. Referandumda “yetmez ama evet” diyenler şimdi iktidarı eleştirmeye başladı, bazılarının da başına türlü haller geldi.
Taksim yürüyüşleri esnafa zarar veriyor diye, AKP’li bir başkanı olan bir esnaf derneğini konuşturmak istediler. Ertesi gün Eminönü, özellikle Mısır Çarşısı esnafından şikayet çığlıkları yükseldi.
Hatay’ın başına türlü dertler açtınız ama Hataylılar iki şehitten sonra, ne yürümekten yıldılar ne de sokağa çıkmaktan. Şimdi de oturma eylemi yapıyorlarmış. Parklarda toplanmalar, devrimci Müslümanların iftarları...
Beri yanda, yaralılar, gözünü kaybedenler, sokağa çıkmayı deneyen satırlılar, sopalılar, tutuklu subaylarımızı biraz daha içerde tutmak için türlü oyunlar... Oysa o ordu sizi âbâd ederdi. Hiç olmazsa sizi PKK belasından kurtarırdı da, oy kaybetmezdiniz. PKK’lılar silahlarıyla cenaze törenlerine katılıyor, kurumları değiştiriyor, denetimler yapıyor.

 


***

 


Hep Mondros Mütarekesi sonrasını hatırlatıyor bunlar bana. İstanbul’un işgalini, karakollarımızın basılıp askerlerimizin öldürülmesini, Nemrut Mustafa mahkemesini, Malta sürgünlerini... Medine kahramanı Fahrettin Paşa, 3 ay askerlerine çekirge kavurtup yedirerek dayanan Fahrettin Paşa bile, bu zulümden kurtulamamıştı. Aynı o günler...

 


***

 


Suçsuzlara ceza verip silahlı eşkıyayı ve teröristi serbest bırakan bir yönetim, imparatorluk kuracak ha? Komşularınızla nasılsınız? Esat kardeşinizle, Iraklı Maliki ile, Ürdün’le, Lübnan’la, İran’la, Rusya’yla? Rusya, İsrail’in Türkiye’deki bir üstten hareket eden uçaklarıyla Suriye’yi vurduğunu öne sürmüş. İran ajansları söylüyor.
Sıcak paranın kaçması için de vakit saat geldi herhalde. Merkez Bankası bir günde kaç kere dövize müdahale etti?
Seçim hilelerinizi de unutmayın. Seçimlerde yapılan dijital hileleri takip edecek bir platform kuruluyor. İmparatorluktan vazgeçtim, içerdeki koltuğu da değil, sandalyeleri koruyabilecek misiniz bakalım. Ramazan filan dinlemiyorsunuz. Ezan okunurken susuyor ama, Ramazan’da halka zulüm ediyor, yalan söylüyorsunuz.

Yazarın Diğer Yazıları