Hanefi Avcı, Nuri Yaman ilişkileri ne kadar derin

Hanefi Avcı Edirne Emniyet Müdürü olduğu zaman, devletin Mülkiye Müfettişi tarafından denetleniyor..
Denetçi Mülkiye Müfettişi kim?!.
Bugün PKK’nın TBMM uzantısı olan BDP’nin Muş Milletvekili Nuri Yaman!..
Nuri Yaman 38 yıl İçişleri Bakanlığında görev yapmış, son dönemini Mülkiye Müfettişi olarak tamamlamış.. Devletin “derin sırlarına” vakıf (Ne kadar içinde olduğunu devlet bilir.)
Edirne polisini denetlerken, o zamanın Edirne Em. Md. Hanefi Avcı ile dost olmuşlar.. Bu durumu, Nuri Yaman’dan öğreniyoruz.. “Avcı bana elinde dinleme kasetleri olduğunu, bunları sakladığını söyledi”  diye aralarındaki sohbetleri anlatıyor Yaman Nuri Bey..
Mülkiye Müfettişi olarak, bu öğrendiği bilgi hakkında soruşturma açtırmaması da, aralarındaki dostluğun kuvvetine işaret!..
Allah muhabbetlerini arttırsın, “muhafazakâr” polis müdürü ile “PKK sempatizanı” Devletin mülkiye müfettişi derin sırları paylaşıyorlar!..
Odatv.com bu durumu şöyle yorumluyor:
“Derin devlet tam olarak bu değil mi? Anayasası, tüzüğü, kuralları olmayan derin devleti anlatmak istesek bundan iyi örnek bulabilir miyiz? Bazı devlet görevlileri yasadışı işler yapar, bunu gören diğerleri sırtını sıvazlar. PKK ile mücadele adına pek çok faili meçhul cinayet bu şekilde gerçekleşmedi mi? Bunu en iyi BDP’liler bilmiyor mu?..”
Nuri Yaman, 2006 yılında muhafazakâr bir portre çizen Emniyetçi Avcı’nın  “arşivini” öğreniyor, ancak bunu raporlamak yerine “iyi saklaması” tavsiyesinde bulunuyor. Ne zaman Avcı hükümetle ve cemaatle ters düşüyor, Yaman, Taraf gazetesine Avcı’yı ihbar ediyor. Biraz garip değil mi?..
Odatv.com bir noktayı daha sunuyor:
“Hanefi Avcı SDP’ye yapılan Devrimci Karargâh Operasyonu kapsamında tutuklandı. Savcıların ve polisin iddiasına göre; yasal bir parti olan SDP, PKK’nın eğittiği Devrimci Karargâh Örgütü’nün paravan örgütlenmesi.. Peki Genel Başkanı tutuklanan SDP’nin onursal genel başkanı kim dersiniz? BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal. Ancak SDP’nin parlamentodaki temsilcisi Birdal, hem SDP Operasyonu’na hem Avcı’ya yapılanlara sessiz kalıyor. Üstelik beraber politika yaptığı Yaman, açıklamaları ile operasyona dolaylı destek veriyor...”
BDP Milletvekili, devlet eski görevlisi, mütekait müfettiş Nuri Yaman, gazeteci Neşe Düzel’e “Her mahallede iki ajan var” demiş..
Mahalleyi boş ver Nuri Bey...
Devlette, siyasî partilerde, hatta hatta devlet düşmanı kanlı çetelerde neler var bir doğrusunu anlatıver bakalım...

Yazarın Diğer Yazıları