Hapis cezası alan eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'den AİHM açıklaması

Hapis cezası alan eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'den AİHM açıklaması
Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla hakkında açılmış davada hapis cezası alan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, itirazından sonuç alamaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini başvuracağını açıkladı.

Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla yargılandığı davada ikisi ertelenmiş üç yıl hapis cezası alan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransız Le Figaro gazetesine açıklamalarda bulundu. Yolsuzluk ve rüşvet davasında aldığı hapis cezası hakkında "şaşırtıcı derecede adaletsiz" yorumunda bulunan Sarkozy, itirazında sonuç alamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi''ne başvuracağını söyledi. 

Hakkında hapis cezasına karar verilen dava dışında farklı suçlamalar da karşılaşan Sarkozy, yanlışı olmadığını ifade ederek ve "kızgın ama kararlı" olduğunu söyledi. 

Fransa''nın dört bir yanından destekçilerinden mesaj aldığını söyleyen Sarkozy, açıklamaların şöyle sürdürdü: 

"Uzun bir mücadelenin içinde olduğumuzu biliyorum. Hapis kararına itiraz ettim ancak belki bu dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi''nde biter. Kendi ülkemin yargılandığını görmek bana acı verir ancak demokrasi için bunu yapmaya hazırım"

NE OLMUŞTU?

Sarkozy, 2007 ile 2012 yılları arasında Fransa Cumhurbaşkanı olarak görev almıştı. 

2015''te gizli telefon dinlemelerinin ortaya çıkması sonrasında Sarkozy’nin 2014 yılında avukatı Thierry Herzog aracılığıyla yüksek mahkeme hakimi Gilbert Azibert''e rüşvet teklif ederek Monaco''da daha iyi bir yere tayin karşılığında kendisi hakkında açılan davaya ilişkin bilgi istediği ortaya çıkmıştı.