Havuz'un kaynakları çoğalıyor

Şirin Payzın soruyor "Güneydoğu'da yakılıp yıkılmış şehirler var. Buralara gözlemciler giremiyor. Göçe zorlananlar ortada". Muhatap Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek. Anlaşılan Payzın bir süredir küllendirdiği düşüncelerini yeniden alevlendirmiş halde. Yaptığı çıkış, HDP sözcüleri benzeri. Bakan Şimşek ise, yumuşak bir yapıya sahip. İnanıp inanmamakta serbestsiniz. Ancak, tahrik etmiyor. En çok da şu değerlendirmesini beğendim:

"Türkiye yapısal olarak ne Suriye ne Irak. İstanbul'da dünyanın en fazla Kürt nüfusu yaşamakta. Bakın benim hanımım Türk. Üç çocuğum var ve Ankara'da oturuyorum. Böylesi ailelerden oluşmuş ülkeyi bölmek mümkün değildir". Bilindiği gibi Başbakan Yardımcısı Şimşek Türkçe bilmeyen Kürt bir anne babanın çocuğu. Buna rağmen yurt dışı dahil iyi eğitim alıp bugünlere geldi.

Saatler süren söyleşide Mehmet Şimşek birlik ve beraberlik savunucusuydu. Ters konumda olan Kırım kökenli Şirin Payzın'dı. Bu kızın genlerinde bir şeyler var. Ara sıra Büyük Teyzesi Behice Boran'ı izler gibiyiz.

...

Ne Oluyor'da ilk konuk Zeynep Altıok'tu. Şimdiki görevi CHP Genel Başkan Yardımcısı. Onu merhum şair Metin Altıok'un kızı olarak tanımıştım. Baba Altıok, Madımak'ın yakılmasıyla Hakk'a yürümüştü. Zeynep Hanım, patisindeki uç solculardan. Yine de frene basmaya özen gösterdi. Belli ki Kılıçdaroğlu'nun Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a attığı fırça CHP milletvekillerinin hepsinde etkili olmuş.

Bir başka arıza

Frene basanlardan biri de ben oldum. "NTV'de Kılıçdaroğlu Özel"i takip ederken sinirlerim esnedi. Ahmet Arpad ve Seda Öğretir ikilisinin hallerine üzüldüm. Çok daha ağır eleştiri yazacakken vaz geçtim. Haber Müdürleri Halil Demir'in "Abi sen insanları parçalıyorsun" deyişini hatırladım. Yine de Arpad'ın Başbakan Yıldırım'dan esinlenip "Yedi seçim kaybettin. İstifayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki papağanlığına gerek olmadığı kanaatindeyim. CHP Genel Başkanı'nın buna "Hayrola, genel kurula mı yoksa referanduma mı gidiyoruz? Niye istifa edeyim?" şeklindeki cevabını beğendim. Yine Arpad'ın "ByLock'çuları açıkla" ısrarını da çözemedim. Sorunun adresi yanlıştı. Ahmet-Seda birlikteliğinin halini "havuz medyası mensupları" olarak değerlendirdim.

Özetle, NTV'nin iktidar yanlısı tutumu inkâr edilemez hale geldi. Kişisel olarak ekranlarda daha fazla sayıda Hakan Çelik görmeye tahammülüm kalmadı.

***

Efsane anıldı

Spor Bahane'de Süleyman Seba'nın doğum günü hatırlandı. Rıza Çalımbay, Seba'nın yeğeni Tayfur Havutçu ve eski yöneticilerden Metin Keçeli'den anılar dinledik. Bilindik laflardan oluşan bir sohbetti. Arada İlknur Özzengin'in renkli cümleleri olmasa "yas programı" diyebilirdik. Aklımda kalan Keçeli'nin "Örtülü taraftar Süleyman Demirel'in -Beşiktaşlılığını hep gizlemiştir- Seba için 'Beşiktaş'ın dervişi'" şeklindeki sözlerini hatırlatışını sevdim.

Aslında Süleyman Ağabeyi kulüp dışındaki etkinlikleriyle hatırlamak daha doğru olurdu. Vedat Cem sağ olsaydı müthiş program yapılırdı. Cem, eski emniyet müdürü, yönetim kurulu üyesi ve divan genel sekreterliği görevleri yapmıştı. Hepsinden önemlisi Kumkapı sohbetlerinin başta gelen isimlerindendi. Seba ne zaman sinirlense, saz heyetine bir işaretle "Eski Dostlar"ı çaldırırdı. Başkan da anında basbariton sesiyle katılırdı. Kızdığı konuyu unutur giderdi. Bu arada Vedat Cem'i de anmış oldum. Şimdi cennetteki "Kartal'ın Yeri"nde buluştuklarına inanıyorum. Daha önce oraya uğurladıklarımız Cenk Koray, Kazım Kanat, Şakir Süter, Vâlâ gibi.

...

TRT Spor'la devam etmek istiyorum. TGC'nin ödülleri açıklandı. Spor dalında birinciliği Orhan Ayhan kazandı. Unutulmaz atlet Jesse Owens için hazırladığı belgeseli iyi hatırlıyorum. Muhteşemdi. Orhan Ağabeyin başarılarına alıştık. Kendisini bir kez daha kutluyorum.

...

YENİ İSİM: Servet Yardımcı'nın UEFA Yönetim Kurulu'na seçilmesi önemli. Bu yeni bir başlangıç. Dilerim daha yukarılara tırmanır. Şenez Erzik'i de geçer.

***

Müzik Üniversitesi

Beni tanıyanlar objektif tarafımı iyi bilir. Sırf muhalefet olsun diye karalama yapmam. Doğru bildiklerimi destekler, hak ediyorsa överim.

Musiki Profesörü Erol Parlak'ın çabaları sonuç vermek üzere. Hocanın ısrarlı talebi Eylül ayında hayata geçecek. Ülkemizde toplam 34 konservatuvardaki eğitim taçlanıyor. "Müzik Üniversitesi" de nihayet açılacak. Yeni eğitim ve öğretim yılında bu iş tamamdır. Bu konunda destek verenlerden biri Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın oldu. Kalın'ın bağlama çalıp, türkü söylemesi önemli artılarından.

Yazarın Diğer Yazıları