Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaret eden Afgan gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a hakaret eden Afgan gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Türkiye'de yaşayan gençlere hakaret hakaret eden Afgan gazeteci Sunatullah Saadat hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Afgan gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı

Sosyal medyada yayınladığı bir videoda Türkiye''de yaşayan gençlere hakaret eden Afgan gazeteci Sunatullah Saadat hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma başlatıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için "Şerefsiz" diyen ve Özcan''ın Afganlara yönelik ifadelerine tepki gösterirken "Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Göstereyim mi dünyada. 5 kuruş için 5 lira için 10 lira için hangi işleri yapmıyorlar. Google''a yaz, ne çıkıyor? Çıplak karılar çıkıyor. Bizim ülkemiz savaşla bozulmuşsa sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar" diyen Sunatullah Saadat''a, sosyal medyada çok sayıda tepki gelmişti.

"SUÇ UNSURU İÇERDİĞİ KANAATİNE VARILMIŞTIR"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı haber ve sosyal medya sitelerinde yabancı uyruklu bir gazeteciye ait olduğu tespit edilen paylaşımlardaki ifadelerin suç ve suç unsuru içerdiği kanaatine varılmış olup şüpheli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re''sen soruşturma başlatılmıştır"

İlgili Haberler