Sunatullah Saadat kimdir? Tutuklandı mı? Sunatullah Saadat Instagram ve Youtube adresi nedir?

Sunatullah Saadat kimdir? Tutuklandı mı? Sunatullah Saadat Instagram ve Youtube adresi nedir?
Youtube üzerinden yayınladığı bir video ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Afgan göçmenlere yönelik söylemlere tepki gösteren Türk kadınlarını hedef alan Afgan gazeteci Sunatullah Saadat hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Peki, Sunatullah Saadat kimdir?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için "Şerefsiz" diye hitap eden ve ayrıca Özcan’ın Afganlara yönelik söylemlerine de tepki göstererek “Göğüslerini göstererek para kazananlar sizin gençleriniz değil mi? 5 kuruş için 5 lira için 10 lira için hangi işleri yapmıyorlar. Google’a yazdığınızda her şey ortaya çıkacaktır. Çıplak karılar gözüküyor. Bizim ülkemiz savaşla bozulurken sizin ülkenizin ne ile bozulduğu ortada” diyen Sunatullah Saadat hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Bazı haber ve sosyal medya sitelerinde yabancı uyruklu bir gazeteciye ait olduğu tespit edilen paylaşımlardaki ifadelerin suç ve suç unsuru içerdiği kanaatine varılmış olup şüpheli şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re''sen soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Ancak kısa bir süre sonunda Afgan gazeteci Sunatullah Saadat’ın Instagram hesabı üzerinden bir özür videosu yayınlayarak, “Türk kadınlarından özür dilerim. Ben konuşmalarımdan sonra Türk kadınlarınızda biri hatamı farketmemi sağladı onada teşekkür ederim. @gulcannkandemirr Bolu Belediye başkanı Sayın Tanju Özcan’dan özür dilerim.Bir anlık bir öfkeyle böyle cümleler ederek Türk halkını ve kendisini üzdüm. Tüm Türk Milletinden özür dilerim. @tanjuozcanbolu” ifadelerini kullandı.

Afgan gazeteci Sunatullah Saadat, Isntagram’da @sunatullah.saadat Youtube’de ise AFRASIYAB VLOGGER hesabını kullanmaktadır ve kendisi Afganlıdır.
 

İlgili Haberler