Hemşehrilerin istifası!..

Genç Parti'nin DYP ve MHP'yi baraj altında bıraktığı seçimi hatırlayın. Sonuçta Cem Uzan, Türk siyasi hayatının rotasını değiştirdi. Ak Parti doğdu ve bugünleri yakaladı. Bunlar önemli etkenler. Üstünde durmak istediğimiz esas konu Devlet Bahçeli'nin yerine getiremediği sözü:,

"Eğer barajı geçemezsek genel başkanlıktan istifa eder, siyaseti bırakırım". Koalisyon ortağı olup başbakan yardımcılığını en üst nokta sayan Bahçeli, verdiği sözü çabuk unuttu. Etrafına bugün de çöreklenmiş olan, bilinen takımın gayretiyle gerçeği perdeledi. O günlerden bugünlere geldik. Unutulmaması gereken diğer konu, Erdoğan'ın başı ne zaman derde girse, Bahçeli tarafından kurtarılması. Bu bilinçli mi, yoksa dar görüşlülük mü, karar sizin.

...

Devlet Bahçeli'nin tüzük kurultayına karşı çıkış gerekçeleri trajikomik. Hatta hiç kusura bakmasın çocuksu. "Saha benim", "top benim"lerle mazeret üretmekte. Ondan beklenen görevi anında devretmesi. Birtakım saçma sapan savunma stratejilerine sığınmamalı. Bunlar Bahçeli'yi küçültmekte. Hiç kusura bakmasın Fatih Terim'den farkı kalmadı. İkisine de tavsiyemiz "bir an önce istifa etmeleri". Aynı yörenin yetiştirdiği Terim ve Bahçeli'den benzeşen karar çıkar mı? Ümitliyiz. Kendilerini daha fazla ezdirmesinler. Sürünceme onlara ve Türkiye'ye zarar verir.

Çıkar dünyası

Oğuz Çetin'in, yardımcısı iken Terim'e koşup koşup sarılmalarını unutmadık. Bu görüntüler zaten arşivde var. Sık sık ekrana sürülüyor. Oğuz'un TRT'deki yorumculuğu ise 180 derece. Bir ara lafı "Terim adam yetiştirmez"e kadar getirdi. Çetin, Fransa'da da aynı görevi sürdürse bu sözleri söyler miydi? Ayrıca TFF'nin CEO'sunun Tümer Metin, Nihat Kahveci ve Tuncay Şanlı'yı yanına alması yetiştirme sayılmıyor mu? Bu üç isim yoksa yeni oyuncaklar mı?

...

Arda Turan'ı bizim taraftarın ıslıklayıp, yuhalaması maç anlatıcılarının farklı tepki vermesine neden oldu. En çok da Ersin Düzen'in Arda savunmasına şaşırdık. Düzen, ölçüyü kaçırdı. Protestoculara üslubunu biraz daha sertleştirse Arda'dan farkı kalmayacaktı.

Canımızı sıkmaya başladı

"Demet Akbağ ile Çok Aramızda" yıllar öncesinin karbon kopyası. Bu kez Mustafa Topaloğlu ile oğlu ekrana sürüldü. Görüntülerden anladığımız kadarıyla. "Uzaylı, tezgâhtan haberdardı". Rolünü iyi oynadı. Akbağ'a gelince, ona tebessüm dahi edemiyoruz. Gülme efektlerinden kimseye bir şey kalmıyor.

...

Bulmacacı İhsan Varol, Fox'un "Görevimiz Komedi"sinde. Bu başarılı ismin yanı sıra kadro da zenginleşti. En önemlisi çekimler sahne dışına kaydırıldı.

 

Yazarın Diğer Yazıları