Hulki Cevizoğlu’dan "Havalanma Teorisi" ve Tayyip’e göre ulu

Özal’dan bu yana liderlerin uzun seyahatleri sırasında uçakta verdikleri demeçler hep dikkat çekici olmuştur.. Uçak demeçlerinin sanki gizemli bir yanı vardır.. Gazeteci-Yazar Hulki Cevizoğlu bu konuyu çok ilginç biçimde açıklıyor..
Sayın Cevizoğlu şöyle diyor:
 “İnsanların toprakla çok sıkı bir bağlantısı var. Aslında, ‘Topraktan gelip toprağa gidiyoruz’ sözü bunu en kısa biçimde özetliyor.
Bu ‘geliş’ ve ‘gidiş’ arasındaki süreçte, toprağa bağlı yaşamaya devam ediyoruz. Gıdalarımız(beslenmemiz) bile toprağa bağlı. İçinde yaşadığımız barınaklarımız (evlerimiz) gibi..
Tarihe geçecek teori
Burada değineceğim konu, insanoğlunun toprakla olan bu tür bağlantısı değil. ‘Toprak’ve ‘düşünce’ (mantık) bağlantısı.. Buna ‘Toprak Teorisi’, ‘Havalanma Teorisi’ya da naçizâne kendi adımı vererek ‘Cevizoğlu Teorisi’
denebilir.
Teorim şu: İnsanlar havalanınca (!), örneğin uçağa binince, yerde söylemediklerini söylüyor, konuşuyor!.. ‘Toprak mantığı’ devre dışı kalıyor, ‘hava (uzay) mantığı’ devreye giriyor!..
“Havalanınca” herşeyi söylemek!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘zoraki ABD gezisine’ çıkarken, ‘havada’ (uçakta) söylediği bir söz, bu tespiti yeniden gündeme getirmeme neden oldu.
Bakınız Başbakan, zoraki koparabildiği
20 dakikalık görüşmede, ABD Başkanı George
W. Bush’un gözüne girebilmek için ülkemizdeki, ‘vatanseverler’ için neler söylemiş, ‘havalanınca’ yani, uçakta):
(Kendisine göre ‘marjinal grupları’ anlatıyor) Ulusalcılık da buna dahil. İlginç olan şu ki, ulusalcılığın ilmî bir tanımı bile yok. Gidişatlarını doğru bulmuyorum. Çünkü bunlar milliyetçiliğe de zarar veriyor. Milliyetçilik kavramını kirletiyorlar. Şunu unutmamak lâzım ki, bu ülkede üç tip milliyetçilik fevkalâde zarar verir: Etnik milliyetçilik, dinsel milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik. Ulusalcılık hiçbir tanıma uymuyor...”
Bu sözler, ayrı ve derin bir tartışma konusu. Biz, kendi konumuza devam edelim. Şimdi başka bir örnek verip soracağımız soruya yanıt arayalım.
Kim bilir, belki de, ABD bunu da keşfetmiştir. Hani okuyoruz gazetelerde, “El Kaide (ya da başka) terör örgütü mensuplarını uçakla havada dolaştırıyor” diye. Belki de bu nedenledir!

 

Katmerciler
A.Ş’den açıklama

Şirketimiz 1985 yılından bu yana, yasal mevzuat çerçevesinde sınai ve ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Faaliyetlerimizin sonuçları bağımsız denetim firmalarınca denetlenmiş, vergi yükümlülükleri eksiksiz yerine getirilmiştir. Aksi yönde hiçbir işlemle karşı karşıya kalmamıştır.
Öte yandan, şirketimiz, yüzde 24 hissesi halka açık, halka arz sürecinde ve sonrasında mali tabloları bağımsız denetimden geçmiş bir şirkettir. Halka açık bir şirket olarak, şirketimizin tüm bilgi ve verileri basın ve kamuoyunun bilgisine açıktır.
Şirketimiz ve yönetimini hedef alan ve gerçeği yansıtmayan iddialar ve bu iddiaları dayanak edinerek yapılan haber ve yorumlar, hakim ortağımızın kamuoyu önünde, şirketimizin de yatırımcılar nezdindeki itibarını olumsuz etkilemeye yönelik olarak değerlendirilmektedir.
Müfteri Atilla Kart ve iyi niyet taşımayan bir şekilde bu iddiaları gündeme taşıyan bazı basın kuruluşları hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatmış bulunuyoruz.
Yasal haklarımız saklı kalmak üzere, basın etiği ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından, bu açıklamamıza gazetedeki köşenizde yer vermenizi önemle rica ederiz.
Katmerciler
Kurumsal İletişim

Yazarın Diğer Yazıları