İBB’den toplu taşımada Gazze Mitingi için ek sefer

İBB’den toplu taşımada Gazze Mitingi için ek sefer
Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Filistin’e destek mitingi için Metro İstanbul özel seferdüzenlemesi yaptı. Bazı ek tedbirler aldı. Mitingin yapılacağı Atatürk Havalimanı’na yolcutaşıyan M1A hattındaki seferlerin yolcu taşıma kapasiteleri arttırıldı.

Yolcu talebinin karşılanması için; hat genelinde maksimum 25 set ile M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı arası 11.00-22.00 saatleri arasında yolcu yoğunluğu bitene kadar 4 dk 30 sn, Yenikapı-Kirazlı arasında da 8 dk aralıklar sefer yapılması planlandı.

YOLCU KAPASİTESİ YÜZDE 52 ARTTIRILDI
Mitingin başlangıç ve bitiş saatleri de dikkate alınarak yapılan planlamada, M1 A metro hattının yolcu kapasitesi 305 bin 316 yolcuya çıkarılarak % 51 oranın kapasite artışı sağlandı. Böylelikle hatta tek yönde saatte 15 bin yolcu taşınması sağlandı. Ayrıca, bağlantılı hatlarda da ek düzenleme yapıldı.

MAKSİMUM TREN SAYISI
Kapasite artışı sonucu ulaşılabilen taşıma kapasitesi, tek yönde saatte 15 bin yolcu oldu. M1A hattında maksimum tren sayısı ve kapasite ile işletmeye geçildi. Bağlantılı diğer hatlarda da sefer sayıları artırıldı.

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE DE ÖNLEM ALINDI
M1A hattındaki Atatürk Havalimanı, DTM ve Ataköy istasyonlarında bulunan 6 adet yürüyen merdiven yoğunluk sebebiyle, güvenlik için durdurulup ve sabit merdiven olarak kullanılması için tedbir alındı.

BÜTÜN HAZIRLIKLAR VALİLİK VE AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI EŞGÜDÜMÜNDE YAPILDI
Miting ulaşımında sıkıntı yaşanmaması için İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen ve AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur’un da katıldığı hazırlık toplantılar yapıldı. Metro İstanbul yöneticileri tarafından sefer, ihtiyaç ve yapılacaklarla ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. Geçmişteki mitinglerde mitin alanının tahliyesi esnasında Atatürk Havalimanı İstasyonu’ndan tamamen dolu kalkan araçların DTM İstasyonu’ndan yolcu alamaması, bu sebeple DTM İstasyonu’nda aşırı yolcu yoğunluğu oluşması sebebiyle de ek tedbir alındı. İstasyon önlerindeki otopark alanlarının yolcu beklemeleri için boşaltılmasına karar verildi.

ÖZEL BİLGİLENDİRME ANONSLARI VE PANOLARI HAZIRLANDI
Miting gününe özel olarak; güvenlik sebebiyle yürüyen merdivenlerin durdurulması, anormal durumların yolcu ile paylaşılması (imdat freni basma, ray hattına yolcu inmesi, Valilik ek talepleri), yolcu yoğunluğu bilgilendirme anonsları hazırlandı. Durdurulacak yürüyen merdivenler için yolcu bilgilendirme tabelası hazırlandı ve istasyonlara yerleştirildi.

PERSONEL SAYISI ARTTIRILDI, KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Mevcut personele ek olarak metro hattında işletme, teknik bakım, güvenlik ve temizlik görevlisi olmak üzere toplam 254 ek personel görevlendirildi. Metro İstanbul merkezinde 2 müdür, 7 şef ve 2 teknisyenden oluşan kriz masası oluşturuldu.

İlgili Haberler