İhanet ve darbe emperyalizmle el ele

2003-2005 yılları... Fethullah Gülen'in melaike, hoşgörü simgesi, ermiş, Mehdi, Mesih, Türk'ün adını açtığı okullarla dünyaya duyuran bir büyük hayırsever ve milliyetçi ilan edildiği yıllar...  Kimilerinin bunlara inanarak, kimilerinin de korkup çekinerek biat ve itaat ettiği yıllar...

İşte o yıllarda bir korkusuz araştırmacı-yazar çıktı "Kanla Abdest Alanlar" kitabını yazdı... Fethullah'ın gerçekte ne olduğunu tüm ayrıntısıyla koydu ortaya. Bu kitabın adı bile Fethullah'ın bir sözü idi...

Ergün Poyraz'dı o araştırmacı-yazar... Fethullahçılar kudurdular, yazdıklarına bir şey diyemediler ama diş bilediler durmadan ve sonunda onu hapse attırıp Ergenekonculuk'tan 7 yıl içeride yatırdılar.

Poyraz, duvarların ötesinde de esmeye devam etti. Fethullah'la ilgili tam 5 kitap yazdı bugüne dek...

Ergün Bey, geçtiğimiz hafta Bilgi Yayınları arasından çıkan yeni kitabını imzalı olarak yolladı bana. Kitabın adı "İhanet ve Darbe Emperyalizmle El Ele", tam 346 sayfa.

Fethullah'ı, onunla dişe diş mücadele vermiş, çizgisinden ve duruşundan asla şaşmamış, bu mücadeleden dolayı ciddi bir bedel ödemiş birisinin kaleminden okumak, güven veriyor insana her şeyden önce.

O yazdı, başta AKP olmak üzere birçok kimse kafasını kuma gömdü, duymazlığa geldi, çıkarı için sustu. Sonunda iş tarihimizin en kanlı ve tehlikeli darbe girişimine kadar varınca, şimdi herkes Fethullah'ı taşlama yarışına girdi.

Yemezler...

Evet bu girizgâh yeter sanırım. Artık Ergün Poyraz dostumuzun kitabından ilginç ve merak gıcıklayıcı sunuşlar yapalım artık.

-Fethullah Gülen'in "Asrın Mütefekkiri" dediği üstadı Said-i Kürdi gibi akıl hastanesinde yattığını biliyor muydunuz? Yatmış, ayrıntısını okursanız öğrenirsiniz.

-Vaizlik sınavına girmiş Gülen ve o sınavda "Allah'ın sıfatlarını bilememiş"...

-Şimdilerde Halk TV'de ulusalcılık oynayan Nevval Sevindi, ABD'ye gitmiş, Fethullah'la görüşmüş ve "New-York Sohbeti" adlı kitabı yazmıştı. Sevindi bu kitabında "Sıcak ve soluklu ilişki günden güne gelişti ve tanıştık" diye yazmıştı... Evet kaçırmamış Poyraz, bu "sıcak ve soluklu ilişki"yi.

-Fethullah, kadınların şerrinden korunma için dualar ettiriyormuş... Duaların metni var bu kitapta..

-Fethullah'a göre, Alvar İmamı Mehmet Lütfü Efendi, "Efendimize" benziyormuş... "Peygamberi nerede görmüş ki benzetiyor?" diye sormayın, onunla görüşüp talimat alıyormuş sık sık. Hatta Allah'la bile... Allah demiş ki Fethullah'a "Ben bu kâinatı Muhammed için yarattım ama senin için de devam ettiriyorum".

-Hac'da 1986 yılında Usema Bin Ladin'in misafiri olmuş Fethullah.

-Gülen'in ağzını sildiği peçeteyi yiyenler, saç ve sakal kıllarını, kestiği tırnakları saklayanlar...

-Babası Ramiz, Fethullah'ın kardeşine "Sıbgatullah" adını koymuş. Bu isim Bitlis kaynaklı, aslen oralılar. 1913 yılında Bitlis'te Kürt ayaklanması gerçekleştiren Arvasi sülalesinden Şeyh Şıhabettin ile Seyyid Ali'nin dedelerinin adı imiş...

-Diyor ki bir konuşmasında Fethullah "Yirmi beş senelik vaizlik hayatım boyunca Kur'an'ı sattım durmadan."

-Fethullah'a göre istihbari konularda cinlerden yararlanılabilir, cinlerden komiser ve emniyet müdürü olabilir. Ve melekler çok "rantabl" çalışırlarmış (demek melekler de ekonomi uzmanı).

-Fethullah bir kanser hastasını dua ile iyileştirmiş...

Yazarın Diğer Yazıları