İkinci yarı stresi!

Dün gece bir kez daha anlaşıldı ki Beşiktaş'ın derdi sakatlık ve cezalar değil.. Kartal görüldü ki maçların ikinci yarılarını sevmiyor. Daha önce de bu statda birkaç kez şahit olduğumuz gibi ilk yarılarda mükemmel oynayan siyah beyazlılar, ikinci yarılarda birden biri frene basıyor.. Dün gece bir değişiklikle frene basmadılar ancak, Rüstü'nün manasız şekilde kalesini terk ederek yediği gol ile yine strese girdiler..
Halbuki takım kurmakta zorlanan Ertuğrul Sağlam, Marsilya galibiyetinden sonra taraftarların karşısına çıkarken, alt sıralardan kurtulma savaşı veren Rize karşısında her şeye rağmen avantajlıydı..Muhteşem seyirci desteğini arkasına alan Beşiktaş'ın kadrosu hiçte zor günlerin mecburi kadrosu değildi. Sağlam'ın Rize karşısına Marsilya maçının kadrosundan Ricardınho ve Tello'nun yerine, Nobre ve Mehmet Sedef değişikliğiyle çıkarken üç puan hesapları yapmamak için bir nedeni yoktu.Çünkü Ricardinho'nun son maçlarda takıma katkısı yok gibiydi. Koray Cisse'yi aratmadı. Tello'nun yerini dolduramayan Mehmet Sedef'de ikinci yarıda zaten yerini İbrahim Akın'a bıraktı. Ancak Beşiktaş maça çıkarken karşısında bu kadar diri bir Rizespor'u herhalde beklemiyordu.  Rizespor ilk yarıda oyunu kendi sahasında kabul ederek, Rüstü'nün savunduğu kaleye gitmeyi çok düşünmedi. Ancak orta sahada ve geride verdiği mücadele övgüye değerdi.
İkinci yarının başında Rüstü'nün hatasıyla yedikleri gol ile şaşıran Kartal, diğer maçların aksine maçı bırakmadı. Bu Beşiktaş'ın olumlu yönüydü. Ve bu baskı Delgado'nun muhteşem golünü getirdi. Beraberlik golünden sonra Sağlam'ın yaptığı İbrahim Akın ile Batuhan değişiklikleri de yerindeydi. Zaten bu dakikadan sonra Kartal rakip kelede daha çok gözüktü, ama Rize'nin en iyisi kaleci Gonzales'i ikinci bir kez geçmeyi başaramadı. Dün gece İnönü'de istediğini alan Rizespor'du.

Yazarın Diğer Yazıları