İnandırıcı değil!

Son iki sezon hedeflerini bir türlü yakalayamayan ve 5.likten sonra aldığı 3.lük ile teselli bulan Galatasaray’ın hala hocasının istediği iki önemli transferi bitirememesi sanırım camiada huzursuzluğa neden oluyor..
‘Sihirbaz’Haldun Üstünel’in geri plana alınmasından sonra, transferi yöneten Adnan Sezgin’in hocalarının istediği transferleri henüz yapamamış olması, gerçekten hiç de hoş bir durum değil..
Çünkü, Galatasaray’ın ‘yalnış yapmamak için acele etmiyoruz’ açıklamalarının artık bir anlamı kalmayacağını sanıyorum. Yani Galatasaray, geçirdiği iki başarısız sezondan sonra  böyle bahaneler üretmek yerine, bir an önce hocalarının istediği transferleri yapmak ve onları hazırlık kampından önce takıma katmak zorundadır.
Geçen yıl başarısız bir sezon geçiren ve ikinci yılında Galatasaray’dan çok kendi kariye için de başarmak zorunda olan Rijkaard’ın artık yönetime ‘bu kadro bana yeter, almasınız da olur’demesini de beklemiyorum.
Yeni sezon için başlarda yapılan yerli transferlerden sonra, genç ve çok koşan bir takımla mücedele edeceklerini açıklayan Galatasaray yönetiminin, hocalarının istediği iki önemli transferi henüz bitirememiş olmaları bana işlerin iyi gitmediği izlenimini veriyor.
Adnan Sezgin’in uzun bir süredir gidip geldiği Avrupa’dan elinin boş dönmesi, insana bu kulvardan geri plana alınan Haldun Üstünel’in geriye çekilmesi kararının da yalnış olduğunu düşündürüyor. Geçen sezon bazı futbolcuların faydalı olamamasıyla gözden düşen Üstünel’in Keita, Elano ve Neill gibi futbolcuları tereyağdan kıl çeker gibi Galatasaray’a kazandırmasını unutmamız mümkün değildir. Ayrıca yapılan o transferlerin kararını da Üstünel’in tek başında verdiğini sanmıyorum. Yani ortada bir başarısızlık varsa bunun bir ekip başarısızlığı olduğun da ortadadır.
Sonuç olarak yeni sezonda son iki yıldır alınan fiyasko sonuçları unutturmak isteyen Galatasaray yönetiminin biran önce hocalarının istediği, topu oyuna sokabilen bir stoper ile oyunu kuran ve yönlendiren bir ön liboruyu bulmak ve onları başlayacak çalışmalara yetiştirmek zorundadır. Yönetimin bu konuda “ FİFA kurallarını uygulayacağız ve bütçemizi aşmayacağız” söylemleri hiç de inandırıcı değildir.

Yazarın Diğer Yazıları