İntikam yemini etti.. "Saldırılar ABD, İsrail, Suudi projesi"

İntikam yemini etti.. "Saldırılar  ABD, İsrail, Suudi projesi"
İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, Tahran’da düzenlenen ve IŞİD'in üstlendiği saldırıların intikamını alacaklarını ifade etti. Bu saldırıların "ABD, İsrail ve Suudi projesi" olduğunu öne sürdü.

İran devlet televizyonuna konuşan Selami, "Saldırıların intikamını alacağız, bu nerde ve nasıl olacak bizde saklı. İntikamımız, bize yapılanın bin mislinden daha ağır olacak ve milletimiz bunu görecek" dedi.

Saldırıların, Suudi, İsrail ve ABD projesi olduğunuöne sürdü. Selami saldırılarla,  İran'ın politik ve güvenlik gücünü yok etme amacı taşındığını iddia etti. 

İran'ın başkenti Tahran'da Çarşamba günü ülke meclisi ve devrimin kurucu lideri Ayetullah Humeyni'nin türbesine yapılan eş zamanlı iki terör saldırısında 16 kişi hayatını kaybetmiş, 40'ın üzerinde kişi de yaralanmıştı.

Saldırı anı ve öncesine ait iki video yayınlayan terör örgütü IŞİD, eylemlerin örgüt üyelerince yapıldığını üstlenmişti. 

Bu İran'ın ilk 'intikam' açıklaması değil. Saldırıdan sonra İran Devrim Muhafızları, "Tahran'da olanlar için intikam alacağız. Saldırının arkasında Suudi Arabistan vardır" açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler