İran Devrim Muhafızları Komutanı Kerkük'te

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kerkük'te
İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'taki krizin çözümü için devreye girdiği iddia edildi. Öte yandan İran'ın Irak'ın kuzeyine sınır kapılarını kapattığı duyuruldu.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat ile Erbil arasındaki gerilimi düşürmek için bölgede bulunduğu ileri sürüldü.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Tümgeneral Kasım Süleymani, İran'ın yurtdışı operasyonlardaki "gölge komutanı" olarak biliniyor. Irak'ın Kerkük kentinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile İranlı bazı üst düzey yetkililerin bir araya geldiği iddia edildi. KYB'den bazı üst düzey sorumlular ve İranlı askeri yetkililerle Kerkük'ün Reşad köyünde bir araya geldiği kaydedildi.

İRAN'IN YURDIŞI OPERASYONLARINDA "GÖLE KOMUTAN"

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen ve Tahran'ın yurtdışı operasyonlarında "gölge komutanı" olarak bilinen Tümgeneral Kasım Süleymani Irak ve Suriye'de uzun süre örtülü operasyonlarda görev aldı. .

Terör örgütü IŞİD'e ve Suriye'de silahlı militanlara karşı mücadelede ise, Kasım Süleymani cephede operasyonlarda bizzat yer alıyor.

İRAN SINIRI KAPATTI MI?

Öte yandan, İran merkezi Tesnim haber ajansı, İran'ın Irak'ın kuzeyi ile sınır kapılarını kapattığını iddia edildi. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açılamada ise "Kuzey Irak ile sınır kapılarının kapatıldığı iddiaları asılsızdır" denildi.

 

İlgili Haberler