İrfan Değirmenci 5 ay sonra Meral Akşener’den böyle özür diledi

İrfan Değirmenci 5 ay sonra Meral Akşener’den böyle özür diledi
Halk TV’de canlı yayında İrfan Değirmenci, Meral Akşener’den özür diledi.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Genel seçimler öncesinde Aday' belirleme sürecinde gerçekleştirilen bir toplantının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masadan ayrıldıklarını duyurmuştu.

Halk TV’de İrfan Değirmenci ile Halk Meydanı programına konuk olan bir vatandaş, İrfan Değirmenci’nin Meral Akşener’in ittifak grubundan ayrılmasının ardından "Tarih olacaksınız. Haydi, uğurlar ola" Tweet’ini hatırlatarak, Değirmenci’nin Akşener’den özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Konuk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çok üzgün olsam da üç Mart üç Mart'ta Meral Akşener masadan kalktığında siz “Tarih olacaksınız. Haydi, Uğurlar diye” bir Tweet attınız. Sonrasında yine bizzat sizin sunduğunuz ana haber bültenlerinde İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'yla anlaştığını, bu paralelde hareket ettiğini söylemiştiniz. Ama dönüp baktığımızda İYİ Parti tarihi olmadı ama bizim beş yılımız tarih oldu. Seçimi kaybettiğimiz için umutları biten gençler, intihar eden gençler tarih oldu. Benim size sormak istediğim şey şu. Şimdi dönüp baktığımızda öngörüleri tutmayan hatta iftiraya dönük iddialar, iddialar ortaya atmış birisi olarak kendiniz pişman mısınız? Başta Sayın Meral Akşener olmak üzere İYİ Partililerden özür dileme fırsatını ayağınıza getirdim.”

Konuğun bu konuşması üzerine Değirmenci ise şu şekilde yanıt verdi:

“Çok fazla dezenformasyon olabiliyor. Bir görüntü üzerinden yola çıkarak işte Halk TV ekranında Sunucu, tarih olacaksınız dedi diyenler de oldu. Beklentim çok yüksekti. Bu birlikteliğin devam etmesi gerektiğini düşünüyordum. Muhalefetin yan yana yürüyüşünün ve o an masadan kalkılması ben de çok negatif duygular uyandırdı ve biraz da o duyguların esiri olarak çok hızlı bir Tweet attım.

Ya tarih olacağız, ya tarih yazacağız demişti. İki seçenek var önümüzde demişti Meral Akşener. Ben de tarih yazamayacaklarını düşündüm o masadan kalktığı için ikinci seçeneği işaretledim. Aradan kırk sekiz saat geçmeden Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu formülüyle masaya geri döndüğünü gördük ama galiba hiçbir şey eskisi gibi olmadı sonrasında. Yani heyecanı da biraz yitirmiş olduk biz muhalif seçmenler olarak. Masanın dağılabileceğini gördük.

Umudumuz bir parça kırıldı. Meral Akşener, ya tarih olacaksınız ya tarih yazacaksınız demişti. Masadan kalkanın tarih olacağını düşünmüştüm ben de o anda bir iftira attığımı düşünmüyorum ama sen ve senin gibi anlamış olan arkadaşlar varsa da sen buradayken hazır senden özür dilerim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar