İslam Memiş büyük fırsat bombasını açıkladı 'Parasını şimdi yatıran köşeyi dönecek'

İslam Memiş büyük fırsat bombasını açıkladı 'Parasını şimdi yatıran köşeyi dönecek'
Ekonomist İslam Memiş, büyük fırsat bombasını açıklayarak yatırımcılara köşeyi döndürecek yatırım aracını açıkladı.

İslam Memiş, bu haftanın finansal piyasalarında özellikle altın, gümüş, borsa ve döviz konularında fırsatlar sunabileceğini belirterek yatırımcılara önemli bilgiler verdi.

YouTube kanalında "Bu Hafta Fırsat Haftası" başlıklı videosunda değerlendirmelerde bulunan Memiş, borsadaki yükselişlere dikkat çekti. Borsa İstanbul'un haftanın ilk işlem gününde yüzde 2.49'luk bir değer artışıyla 7818 puana ulaştığını belirten Memiş, 7200 - 7900 aralığını bu hafta izleyeceklerini ve 8000 puan üzerindeki atakların kalıcı olabilmesi için ocak ayının 3. ve 4. haftası ya da şubat ayının ilk haftasını beklediğini ifade etti. Ayrıca, düşüşlerin kalıcı olmayacağını ve bu durumun alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi, yılın ilk çeyreği için 9000 puan öngörüsünde bulundu.

O İKİ GÜNE DİKKAT

Döviz piyasasına odaklanan Memiş, Dolar/TL kuru için 29.89 rakamsal değerini paylaştı. 30 lira üzerine yerleşen bir kurun ocak ayında görülebileceğini belirten ekonomist, yılın ilk çeyreğinde ise 30-33 lira arasında bir trend beklentisi olduğunu ifade etti. Perşembe günü ABD'de açıklanacak enflasyon verisinin önemli olduğunu vurgulayan Memiş, bu verilerin düşük beklendiğini ve iyimser bir atmosfer yaratmasının beklendiğini belirtti. Ayrıca, Cuma akşamı Moody's'in Türkiye'nin kredi görünümüyle ilgili açıklamasının borsa tarafında önemli olacağını dile getirdi.

112086606-dolartl.jpg

BÜYÜK BİR ALIM FIRSATI

Altın ve gümüş piyasasındaki haftalık öngörülerini paylaşan İslam Memiş, ons altın, gram altın, ons gümüş ve gram gümüş tahminlerine değindi. Ons altının 2032 dolarda olduğunu belirten Memiş, bu hafta için 2020 - 2070 dolar aralığını takip edeceğini ifade etti.

thumbs-b-c-372c92ce7979b9a22377891ade563af2.jpg

Gram altında ise düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini belirterek, serbest piyasada 2065 - 2067 seviyelerinde olan gram altın için 2040 - 2070 lira bant aralığının geçerliliğini koruduğunu söyledi. Gümüş tarafında ons gümüşte 22.80 destek seviyesinin çalıştığını belirten Memiş, hedefin 24 dolar ve devamında yılın ilk çeyreğinde 26 dolar olduğunu açıkladı. Gram gümüşün ise düşük seyrettiğini belirten Memiş, 24 lira direncini hedefleyerek yükseliş beklentisini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.