İsmail Saymaz: “Bahçeli, Meclis’e giremeyebilir”

İsmail Saymaz: “Bahçeli, Meclis’e giremeyebilir”
Gazeteci İsmail Saymaz, Çağlar Cilara’nın konuğu olduğu KRT’de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Saymaz, “Referandum sonuçları dikkate alınırsa Devlet Bahçeli kendi memleketinde milletvekili bile seçilemeyebilir” ifadelerini kullandı.

KRT TV’de, Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın konuğu olan Gazeteci İsmail Saymaz önemli açıklamalarda bulundu. Saymaz, 24 Haziran baskın seçim kararı alındığı günlerde avantajlı olan Cumhur İttifakı’nın performans olarak Millet İttifakı’nın gerisine düştüğünü söyledi.

MHP’nin sadece 3 miting yaptığına dikkat çeken Saymaz, “Eğer referandum sonuçlarını esas alacak olursak, Bahçeli kendi memleketi olan Osmaniye’de milletvekili olarak seçilememe durumuyla karşılaşabilir” ifadelerini kullandı.

İşte Saymaz’ın, Cilara’ya yaptığı değerlendirmelerden öne çıkanlar:

MHP SIFIRA YAKIN BİR PERFORMANS GÖSTERDİ

“İlk ilan edildiği gün Devlet Bahçeli ve MHP daha avantajlı sayılabilirdi ama 45 gün boyunca gördük ki MHP sıfıra yakın bir performans gösterdi. 4 miting yaptı ancak. Aslında erken seçim ilan edildiği gün daha yan yana görünen Cumhur İttifakında çatırdamaların olduğu görüldü. AKP adına Tuğrul Türkeş, MHP adına Bahçeli’nin atışmaları oldu. MHP’den AKP’ye oy gitmediği gibi İYİ Parti’nin MHP’den AKP’ye giden oyu da aldığı gibi tartışmalar oldu. Türkeş, “MHP bizimle yolu ayıracak” dedi. MHP’nin seçmenini Erdoğan’a oy vermek konusunda ikna edemediği ortaya çıktı ve bundan en çok iktidar zarar gördü.”

ARAŞTIRMALARA GÖRE MHP SEÇMENİ ERDOĞAN’A OY VERMİYOR

“Halihazırda 1 Kasım’da MHP’ye oy vermiş seçmenlerden araştırmalara göre, sadece yüzde 30’u Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy verecek. Yüzde 70’lik kısım büyük ölçüde Meral Akşener, küçük bir dilim de Muharrem İnce lehinde davranacak. Dolayısıyla MHP’de Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan’a gidecek oy toplam oyun üçte birine eşit.”

BAHÇELİ MİLLETVEKİLİ SEÇİLEMEYEBİLİR

“Bugüne kadar okuduğum Haziran ayı içinde yapılmış 6 ayrı araştırmaya göre, MHP’nin oyu 4 ile 7,5 arasında görünüyor. Hatta bazı veriler MHP’nin Meclis’te grup kurma sayısı olan 20 milletvekili düzeyinde olduğunu belirtiyor. Bazı araştırmalar da Osmaniye’de Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın oy dengesinin referanduma yakın olduğu belirtiliyor. Yani, yüzde 55’e yüzde 45 düzeyinde.  4 milletvekili olduğu hesap edildiğinde 2-2 bölüşülecek eğer AKP bu 2 vekili alırsa MHP açısından zor bir gün olabilir. Devlet Bahçeli milletvekili seçilemeyebilir. Sadece bunu söylemekle yetineyim.”

İlgili Haberler