Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nin yüzde 75’i tamamlandı

Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nin yüzde 75’i tamamlandı
Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nin kaba inşaatının yüzde 75’i tamamlandı. Önümüzdeki yıl ibadete açılması hedeflenen camide 20 bin kişi namaz kılabilecek.

İnşaatına geçen yıl başlanan Barbaros Hayrettin paşa Cami’nin yüzde 75''lik bölüm tamamlanırken, şu sıralarda ise caminin kubbe bölümündeki kalıp işlemleri sürüyor.

Temeli geçtiğimiz temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan Barbaros Hayrettin Paşa Camii, Mimar Sinan''ın "kalfalık eserim" dediği Süleymaniye Camii''nden esinlenilerek tasarlandı. Toplam 18 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. 25 metre çapında kubbesi ve 4 minaresi olacak. İbadete açıldığında 20 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek

OLASI DEPREMDE TOPLANMA ALANI OLACAK
Barbaros Hayrettin Paşa Camii depreme dayanıklı tasarımıyla da dikkat çekiyor. Olası bir depremde toplanma alanı olarak kullanılabilecek.
Gelecek yıl ibadete açılması hedeflenen cami aynı zamanda kültür merkezi işlevi görecek. Çok amaçlı salon ve 900 araçlık otoparkın olacağı camide; ebru, hat, tezhip gibi geleneksel sanatlar, atölye çalışmalarıyla yaşatılacak.
Kaynak: TRT