İşte "Pusudaki düşmanlar"ın listesi!

Tayyip Erdoğan, Meclis binası önünde düzenlenen ve konuşma hakkı tanınmadığı için Ana Muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmadığı 15 Temmuz töreninde, "Güçlü değilsek bize bir gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar düşman pusuda bekliyor ki isimlerini tek tek saysak uluslararası krizle karşılaşırız" dedi.

***

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı sıfatından dolayı söyleyemediği "pusudaki düşmanlar"ın isimlerinin bir kısmı, 15 Temmuz 2016 günü, yani darbenin yapıldığı gün açıklanan FETÖ çatı iddianamesinde var! 

Ayrıca, Türkiye'nin 15 Temmuz'da karşılaştığı olay, büyük bir uluslararası kriz değil midir? ABD'nin, terör örgütü PKK/PYD'ye alenen silah vermesi ve Türkiye'nin güney sınırında bir terör devleti kurdurmaya çalışması, uluslararası büyük bir kriz değil midir?

Irak'ın ABD'ye direnmeden teslim olmasını sağlayan Kesnizani tarikatı, Irak ordusuna ve Saddam'ın yakın çevresine hâkimdi. Irak ordusu bu sebeple işgale karşı direnmedi, silahı bırakıp kaçtı.

Fethullah Gülen cemaati de önce TSK'ya eleman sağlayan okulları ele geçirdi, sonra TSK'nın kilit noktalarına ve Cumhurbaşkanı'nın etrafına yerleşti. Tıpkı Haşhaşinler gibi!

Darbe girişiminde bulunma cüreti, böyle bir güce ulaştıklarını bilmelerinden kaynaklanıyordu! Türkiye'nin de direnemeyeceğini zannettiler herhalde!

***

"Pusudaki düşmanların listesi iddianamede var" dedim. İşte iddianameyi yazdıktan sonra davadan alınan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un iddianamesinden birkaç paragraf:

* "Erzurum'da büyümüş yarım ilkokul mezunu bir vaizin dünya genelinde sayıları binleri bulan kurum ve kuruluşu yönlendirmesi ve devleti ele geçirmeye çalışması, ne kadar zeki olduğu iddia edilse de çok güçtür. Örgütün arkasında küresel ölçekte politik çıkarları ve stratejik oyunları bulunan başka devasa yapılanmalar vardır.

* Gülen'in yurt dışına çıkmasıyla Türkiye'deki örgütün yönetimine, Türkiye ile sorunu olan devletler ve istihbarat örgütleri de katılmış, Türkiye ile ABD, İsrail ve diğer güçlü ülkelerin sorun yaşadığı her olaydan sonra Gülen, Türkiye'yi haksız gören açıklamalar yapmıştır.

* CIA'da bir dönem Türkiye İstasyon Şefi olarak görev yapmış, eski CIA Başkan Yardımcısı Graham Fuller, Gülen'in ABD'den ikamet izni alabilmesi için referans olmuş ve 'Türkiye ve Arap Baharı' isimli kitabında da Gülen kuruluşlarını bol bol methetmiştir.

* FETÖ'nün sözcüsü konumundaki Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda görevli Alman İstihbarat Servisi görevlileriyle İstanbul'da 15 Ocak 2014'te görüşmüş, ayrıca İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileriyle sıkı irtibatta bulunmuştur.

* Gülen'in AB, ABD ve İsrail adına ve istihbarat örgütlerine çalıştığı, CIA ajanı olduğu, onlara istihbarat sağladığı iddiasını doğrulayan birçok delil bulunmaktadır.

* Gülen'i, ABD'de CIA korumaktadır. Onu ziyarete gelenlerin vize problemi çözülmektedir. CIA ajanları, öğretmen kılığında, değişik ülkelerdeki Gülen okulları üzerinden devletlere sızmakta ve istihbari bilgi toplamaktadır.

* ABD himayesi olmadan Gülen, Pensilvanya'da kalamaz ve bu işten çıkarı olmayan ABD, onu ülkesinde barındırmaz. Yine Gülen, 'Kim ne derse desin, ABD'ye biz bir şey demeyelim' diyerek bağlılığını göstermiştir.

* FBI resmi sitesinde, iş birliği içinde oldukları gruplar arasında Fethullah Gülen örgütü de sayılmaktadır."

***

Nedense iddianamede İngiltere yok! Oysa İngiltere üniversiteleri, örgütü dünyaya pazarlamak için sözde bilimsel toplantılar düzenlemişti! FETÖ, İngiltere kentlerinde de örgütlüdür!

Yazarın Diğer Yazıları