İstifanın ardından AKP'li Kurtulmuş'tan ilk açıklama

İstifanın ardından AKP'li Kurtulmuş'tan ilk açıklama
Ordu'nun AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın istifasının ardından açıklama yapan Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Olmuş bitmiş bir mesele sayın belediye başkanımız istifa etmiştir” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Sohbetleri" programında gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri'nin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, Twitter’dan bir mesaj paylaşıp istifa eden AKP Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın istifasıyla ilgili olarak, “Olmuş bitmiş bir mesele sayın belediye başkanımız istifa etmiştir” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a yönelik sert sözleriyle gündeme gelen Ordu’nun AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz önceki gün görevinden istifa etmişti.

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Başkan Enver Yılmaz, “Söylenecek o kadar söz var ki; hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye... 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizler de helal ediniz. Allah'a emanet olunuz” demişti.

KURTULMUŞ'A AĞIR SÖZLERLE YÜKLENMİŞTİ

Numan Kurtulmuş’a yönelik sert eleştirileriyle gündeme gelen Başkan Yılmaz sosyal medya hesabından “Birileri sözlerini unutmuş gibi ama biz unutmadık, unutmayacağız! Firavunlaşmadık, karunlaşmadık, kibre düşmedik. Dilimizin Ali dediğine, kalbimiz Muaviye demedi. ’Aramızda gizli ve sinsi AKP’liler olabilir’ demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa. En gizli ve sinsi kendi çıktı. ’Edebinizi takının’ diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri... Demek ki, Ne oldum değil, ne olacağım demeli!” mesajını paylaşmıştı.

KAVGANIN ARASINDA KALDI

Enver Yılmaz’ın adı geçtiğimiz yıl o dönem Kültür ve Turizm Bakanı olan Numan Kurtulmuş’un önünde, Ordu İl Emniyet Müdürü ile yaptığı koltuk kavgası ile de gündeme gelmişti. Kavganın arasından kalan Numan Kurtulmuş şenliği terk etmişti. Emniyet Müdürü Suat Çelik de kendi isteğiyle Ordu Emniyet Müdürlüğü’nden merkeze gitmiş, ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’na atanmıştı.

İlgili Haberler