İyi bir kaleci!

Kendi kendimizi zora sokarak 3-2 galip bitirdiğimiz Belçika maçından sonra ünlü teknik adam Hiddink’in ’Aptalca iki gol’demeci oldukça ilginçti. Trabzon’un kalecisi, o gece gerçekten de hayatının en zor dakikalarını yaşadı. Zira, Arda’nın 3. golünün gelmemesi belki de onun ertesi günü futboldan kopmasına neden olacaktı!
Bereket Arda, arkadaşını bu zor durumdan kurtardı. Ancak, kalemizde gördüğmüz bu iki gol, benim aklıma geçenlerde spor basının duayenlerinden İsmet Tongo abimin sütununa taşıdığı, ünlü spor adamı Derwall’in güzel sözleri aklıma geldi..
Galatasaray’ın bugünlere gelmesine, gerçek bir futbol kulübü olmasını sağlayan sürecin, başlangıcını yapan ünlü Alman spor adamı Derwall bakın ne demişti: “Bir takımın başarılı olması için önce iyi bir kaleciye, sonra tilki gibi bir oyun kurucuya ve istikrarlı bir golcüyü ihtiyacı vardır”
Gerçekten de rahmetli spor adamının bu sözlerinin ne kadar doğru olduğu, işte bu maçta da bir kez daha ortaya çıkmıştı. Ve ben şimdi bu konuyu tekrar G.Saray’a getiririrken, şimdi bu da nereden çıktı demeyin..
Zira Gaziantep maçıyla yeni bir başlangıç yapmak isteyen G.Saray’da, Derwall’in ısrarla söylediği iyi bir kaleci maddesinin henüz yerine gelmediğini düşünüyorum. Misimovic ile orta sahayı, Milan Baros ile de gol problemini çözdüğünü düşünürsek, Ufuk ve Aykut’un ünlü hoca Derwall’in başarı için ilk olarak işaret ettiği ‘iyi bir kaleci’maddesini ne yazık ki, sarı kırmızılıların henüz halletmediği ortaya çıkmaktadır.
Şimdi bir düşünelim; Misimovic orta alanda yeni bir lider oldu, Milan Baros da eski günlerdeki gibi gollerini attı. Ya Milli maçta olduğu gibi Ufuk’un ve Aykut’un yapacğı basit hatalar atılan bu golleri ve güzel oyunu berbat ederse, yeni başlangıç nasıl sonuçlanır? Sanırım diyeceksiniz ki ‘Tam bir gelaket olur “ gerçekten de benim için de tam bir felaket olur..
Ve G.Saray yeni başlangıça büyük umutlarla başlarken, iyi bir kaleci maddesini es geçtiği için başaramazsa, eski hocalarının sözünü dinlememekle ne kadar hata yaptığını anlamış olacak..

Yazarın Diğer Yazıları