İyi ki Arda var

G.Saray geçtiğimiz pazar günü gerçekten son yıllarda kendi sahasında hiç düşünmediği bir yenilgi almıştı. Bu yenilgi doğal olarak da birçok olayı beraberinde getirdi. Önce Alman teknik adamın işine son verildi ve hemen takımın başına kimsenin düşünmediği Bülent Korkmaz getirildi. Gerçekten yapılan bu hızlı değişiklik Sarı Kırmızılılar için çok önemli bir maç öncesi tam bir sürprizdi. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası hedeflerinin sona ermesinden sonra Kadıköy’de ’final’Aslan’ın önünde en önemli hedef haline gelmişti. Ve G.Saray, Konya’ya gelmeden önce perşembe günü Türk spor tarihine yeni bir sayfa yazarken, inanılmaz bir mücadele ortaya koymuştu. Bu zor galibiyetten ve yaşanan şanssız sakatlıklardan sonra herkes G.Saray’ın Konya karşısında zorlanacağını düşünüyordu.
Konyaspor oyuna hızlı başladı. Ve maçın başında Veysel ile mutlak gol şansından yararlanamadı. Ancak yorgun G.Saray’ın Bordeaux kahramanı Arda aynı hatayı yapmadı. Sabri’nin uzun pasında gelen Arda’nın golü, G.Saray’a galibiyeti getirdi.
G.Saray dün gece defansta oldukça dikkatliydi. Meira perşembe günkü maçın aksine iyi bir performans gösterdi. Emre Aşık her zamanki gibi askerdi. Sabri yerini boş bırakmadı. Hakan Balta dikkatliydi. Yani G.Saray, Korkmaz’ın gelmesinden sonra sanki defans yapmayı öğrenmişti. G.Saray’da dün gece tek aksayan Baros’tu. Zaten genç hoca da ikinci yarıya onunla başlamadı. G.Saray dün gece 3 puanı Bordeaux kahramanı, Sabri-Arda ikilisinin ortaklaşa attığı tek gol ile kazanırken; Kadıköy ve şampiyonluk hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini bir kez daha gösterdi.

Yazarın Diğer Yazıları