İYİ Parti: "Şehit aileleri üzerinden kimse algı oluşturmasın"

İYİ Parti: "Şehit aileleri üzerinden kimse algı oluşturmasın"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türkkan, hükümete yakın medya organlarının seçim öncesi şehit ailelerini istismar ederek, algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Ümit Karadağ / Yeniçağ

Basın Yayın ve Medyadan Sorumlu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, Yeniçağ’a gündemi değerlendirdi.

İşte Türkkan’ın o açıklamaları:

“ŞEHİT AİLELERİNİN BEYNİNDE MIH GİBİ ÇAKILIDIR”

Hükümete yakınlığıyla bilinen medya organlarının şehit ailelerini istismar ederek, iktidar lehine haber yapmasını yorumlayan Türkkan, “Şehide kelle diyenlerle, birkaç Mehmetçik için Meclis açılır mı diyen güruh, şimdi yaptığı haberlerle geçmişteki bu ifadeleri yok edemez. Bu ifadeler şehit ailelerinin beyninde mıh gibi çakılıdır” diye konuştu

“TELEVİZYONLARDAN DAVET GELMEDİ, ISRARIMIZ SÜRÜYOR”

“Demirören Medyası’ndan henüz bir davet veya teklif gelmedi” diyen Türkkan, “diğer medya gruplarıyla da görüşmelerimiz, temaslarımız oluyor. Bu konuda bizim taleplerimiz var, ısrarlarımız var. Onlar da bu ısrarlarımızı değerlendiklerini söylüyorlar. Bakalım, önümüzdeki hafta netleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİNDE HESAP SORULACAK”

TRT’nin ‘hedef gösteriliyoruz, çalışanlarımızın can güvenliği yok’ açıklamasına da değinen Türkkan, “TRT’yi çiftliği haline getirenlerin, kendilerini muhafaza altına almak için ön alma gayreti olarak görüyorum bunu. Aslında kendilerinin can güvenliği değil, bence mal güvenlikleri konusunda önlem alsınlar. Çünkü bugüne kadar babalarının çiftliği gibi soyunup soğana çevirdiler. İlk iktidar değişikliğinde bunun hesabı onlardan sorulacak” dedi.

“ALKIŞ TUTARIZ”

Türkkan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ‘gerekirse TRT’nin önünde miting yaparım’ çıkışını ise ‘alkış tutarız’ şeklinde değerlendirdi.

İlgili Haberler