İYİ Parti sokaklara indi

İYİ Parti sokaklara indi
İYİ Parti yerel seçim çalışmaları kapsamında sokaklara indi. Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve partililer sokaklara inerek vatandaşın dertlerini dinledi.

Yerel seçim çalışmalarına hız veren İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri VE GİK üyeleri sokaklara inerek vatandaşla bir araya geldi.

Çeşitli şehirlere giderek yerel sorunları ve vatandaşın dertlerini dinleyen İYİ Partili heyetler Afyonkarahisar, Muğla, Mersin ve Kırşehir'de ziraat odalarını, bazı sendikaları ve esnafları ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya ve partililer Afyonkarahisar'da vatandaşlarla buluştu.

İlk önce Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya ve yönetimiyle bir araya gelen heyet, parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerden birinin "Parti olarak yerel seçimlerde ittifak yapacak mısınız?" sorusu üzerine Erozan, "Bir defa yerel seçimlerde ittifakın hukuki zemini yok. Yani genel seçimlerde yapılan ittifak, bütün partilerin anlaştıkları ve belirli kurallar çerçevesinde oluşmuş birliktelikti. Biz 'millet ittifakı', onlar da 'cumhur ittifakı' dediler. O sayfayı çevirdik. Şimdi, bu yerel seçimlerde hukuki zeminde bunu tanımlamak doğru değil. Biz ittifaktan ziyade, yaptığımız çalışmaların amaçları doğrultusunda yerelde aldığımız mesajları Ankara'ya döndüğümüzde bir sepette harmanlayacağız. Bundan eminim ki o temelde de bunun adı ittifak olmayacaktır" diye konuştu.

Farklı formüller üzerinde çalışılmasının imkan dahilinde olduğunu kaydeden Erozan, belediye başkanlığına giden yolda kendi adaylarının başarıya ulaşması için gerekebilecek iş birliği modelinin tasavvur edilebileceğini söyledi. Bunun, adayın kim olacağıyla ilgili olduğunu aktaran Erozan, "Adayın İYİ Parti'li olarak da yarışabilmesi mümkün Afyonkarahisar'da veyahut başka bir aday düşünüp, oy tabanımızı daha fazla genişletebilmek adına başka formüller üzerinde çalışılması imkan dahilindedir. Bugünden bunun için bir karar alınmış değil" dedi.

Türkiye genelindeki bütün illerde belediye başkan adayı çıkarma yolunda çalışma yaptıklarını belirten Erozan, 81 kentte İYİ Parti'li aday olacağını ve yerel seçimlerde de iddialı olduklarını söyledi. Genel seçimlerdeki yüzde 10 ölçüsünün kendileri için kriter olmadığına dikkat çeken Erozan, "Biz ilk önce kendimize bakıyoruz. 15 Ekim'e geldiğimizde bütün yerlerde analizlerimizi yapmış olacağız. Bizim belirlediğimiz bir isimle, Afyonkarahisar'daki şansımız nedir? O arkadaşımızın rakipleri nedir? Hangi partiden kim adaydır? şeklinde bu analizleri yaptıktan sonra, bizim başkasını destekleyebileceğimiz gibi başkaları da bizi destekleyebilir. Bu opsiyonlar açık. Dolayısıyla diğer partiler de aynı analizleri yapıyorlardır. Biz bu analizleri yapığımızda AK Parti ve MHP'yle iş birliği yapamayacağımızı herhalde tahmin edersiniz. Bu 'cumhur ittifakı'nın karşısındaki adaylar bir yerde güç birliği içerisinde olma ihtiyacı duyabilirler" diye konuştu.

İYİ Parti heyeti daha sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret ederek ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül ve Ahmet Şükrü Köse, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey ile görüş alışverişinde bulundu. Hüsnü Serteser burada yaptığı açıklamada, siyasi partilerin demokrasi için önemine dikkat çekerek "Partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsuru. Tamamına ATSO olarak kapımız açık. Ekonomik olarak Türkiye zor günler geçiriyor, iş dünyası, vatandaşlarımız, siyaset adamları olarak kenetlenmemiz gerekiyor. İnşallah bu günleri de aşacağız" ifadelerini kullandı. Heyet vatanadaşlarla da bir araya gelerek, onların dertlerini dinledi. Vatandaşın en önemli ortak sorunu da ekonomik krizdi.

"KURDAKİ ARTIŞ CAN YAKMAYA BAŞLADI"

İYİ Partili Buğra Kavuncu, beraberinde milletvekillerinden oluşan bir heyetle Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ve iktidarın tutumunu eleştiren Kavuncu, "24 Haziran'da yapılan seçimle Türkiye, yeni bir sisteme geçti ve bu geçilen sistem bugün yaşadığımız birçok problemin ana kaynağını, temel sebebini oluşturuyor. Dolayısı ile yeni sistemle alakalı yaşanılan sıkıntıları dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Tek adam rejimi hemen hemen her alanda kendini hissettirmeye başladı. 'Her şey düzelecek' dendi, ekonomi çok daha kötüye gitti. Varlık Fonu'ndan tutun da devletin birçok kurumunda artık tek bir merkezden, tek bir yerden yapılan atamalarla adeta ülkede tek bir kişinin sözü geçer hale geldi" diye konuştu.



Ekonomide yaşanan sorunların da yine yönetim sistemi ile ilgili olduğunu belirten Kavuncu, şunları söyledi:

"Ekonomide yaşanan sıkıntılar da yine buna bağlıdır. Hem döviz kurundaki artış hem kontrol edilemeyen enflasyon, söz olmaktan çıktı, vatandaşın canını yakmaya başladı. Vatandaş her gün, etiket üstüne etiket yapıştırılması ile uğradığı zamla önümüzdeki kışı nasıl geçireceğinin derdine düşmüş durumda. Biz İYİ Parti olarak bütün bu problemleri çözecek, iktidara aday bir partiyiz. Dış politikada yaşadığımız karmaşa; önceden yaklaşım son derece analitikti fakat 'monşerler' denilen bir yaklaşım ile dış politika hezeyan ile yönetilen bir hale gelmiştir."

ÇİFTÇİLER ZOR DURUMDA BIRAKILDI

Bünyamin ÖZTÜRK - Alp Eren KAYA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ başkanlığındaki  Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer, GİK üyeleri Hakan Ünsar ve Almula Maraş ile Kurucular kurulu üyeleri Seyit Yücel, Fuat Yıldırım ve Kadriye Ünler'in oluşturduğu İYİ Parti heyeti Kırşehir'de ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odasını ziyaret eden Özdağ ve heyetine oda başkanı Özgür Albayrak, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Ardından Ahilik haftası münasebetiyle kurulan Ahilik çadırını ziyaret eden Özdağ ve heyeti vatandaşlarla tek tek tokalaştı, çadırda kendisine ikram edilen Ahilik pilavından yedi. Çadır ziyareti sonrası esnaf ziyaretinde bulunan Özdağ ve heyeti esnaflara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in selamını getirdiğini belirtti. Esnaf ziyareti sırasında İYİ Partililer polis karakolunun önünde nöbet tutan memurlarla tokalaştı ve kendilerine kolaylıklar diledi.

İYİ Parti heyeti Kırşehir'in en büyük çarşısı olan Ahi çarşısını da ziyaret etti. Çarşı içerisinde bulunan Kırşehir Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular cemiyetini ziyaret eden heyete cemiyet başkanı yerel basının sorunları ile ilgili hazırladığı raporu takdim etti. Ümit Özdağ konu ile ilgileneceğini, yaşanan sıkıntıları meclis gündemine taşıyacağını söyledi.

Kırşehir Gazeteciler cemiyetini ziyaret eden Özdağ'a cemiyet başkanı yerel basının sorunlarından bahsetti.  Ziraat Odaları Birliğine de giden heyeti Oda Başkanı Bekir Tan, İYİ Parti heyetin kapıda karşıladı. Odanın yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu görüşmede çiftçinin zor durumda olduğu gübre ve mazot fiyatlarının çok pahalılaştığı vurgulandı.

fds-003.jpg

Heyet daha sonra Kırşehir Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret etti. İYİ partinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren başkan Selahattin Ekicioğlu, "İYİ partinin ziyaretini önemsiyoruz. Muhalefet partilerinin iş dünyasının sorunlarını meclise taşımalarından memnun oluruz" diye konuştu.

İlgili Haberler