"İYİLİK kervanı" Sakarya'da

"İYİLİK kervanı" Sakarya'da
İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Çelik ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın da aralarında olduğu heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Muhtarlar Federasyonu’nu ziyaret etti.

Gökay Mert Akşit / YENİÇAĞ

İYİ Parti yerel seçim çalışmaları için düğmeye bastı. İYİ Parti Milletvekilleri, Kurucular Kurulu Üyeleri ve GİK Üyeleri, "İYİLİK Kervanı Yollarda" projesi  kapsamında Sakarya'da sahaya indi.  İYİ Parti yerel seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'da halkın, esnafın ve meslek odalarının dertlerini dinledi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, GİK Üyeleri Fatma Kamiloğlu, Gökhan Beker, Burcu Akçaru, Kurucular Kurulu Üyeleri Sevinç Gümüş ve Şahin Arslantaş'tan oluşan heyet,  İYİ Parti Sakarya İl Binası'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın toplantısında parti adına konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, "Yerel seçim çalışmalarına start vermiş bulunuyoruz. Heyetimizin adını 'İyilik Kervanı' koyduk. Bu proje kapsamında herkese tek tek dokunmak istiyoruz" dedi.

İYİ Partili Nuhoğlu yerel seçimdeki adayların ne zaman açıklanacağına dair bir soruya ise, "Yerel seçimde bazı pilot bölgeler seçilecek. O bölgelerde adaylar daha önce açıklanacak" cevabını verdi. AKP ve MHP arasında yerel seçimlerde ittifak yapılabileceği konuşulurken, İYİ Parti'nin ittifaka katılmayacağını kaydeden Nuhoğlu, "Diğer siyasi partiler de böyle karar aldılar. Zaten şu andaki mevcut 'ittifak yasası' milletvekilliği seçimleri ile ilgilidir. Mahalli seçimlerde ittifak yapılabilmesi için yasal düzenleme gerekir. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi, böyle bir düzenleme yapıp da ittifakla mahalli seçimlere girerlerse o zaman yaptıkları düzenlemeye bakmak gerekir. O düzenlemenin şartları uygun düşerse o zaman düşünülür ve konuşulur. Bugün için böyle bir şey yoktur" dedi.

Milletvekilleri, Kurucular Kurulu ve GİK Üyeleri'nden oluşan heyet, il başkanlığından sonra, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. Odanın Genel Merkezinde Başkan Ahmet Akgün Altun'la ekonomiye dair görüş alışverişi yaptı ve sanayicilerin sorunlarını dinledi.

Akgün, "Ekonomik olarak zor günler geçiriyoruz. Ekonomik krizin üstüne Amerika'yla yaşanan siyasi kriz de eklenince, insanlar tedirgin oldu" dedi. İYİ Parti heyeti ziyaretlerine Sakarya Muhtarlar Federasyonu'yla devam etti. Muhtarlar adına söz alan federasyon başkanı Erdal Erdem, "Muhtarlar olarak pasifize edilmeye çalışıyoruz. İnsanlarımızın atasından kalan yerler, belediyeye geçti. Belediyeler bütçe açığını kapatmak için satıyor o yerleri. Tarım ve hayvancılık konusunda da devletin tedbir alması lazım" ifadelerini kullandı.

İYİLİK Kervanı'nın bir sonraki adresi ise Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ydı. Oda Başkanı Hasan Alişan, "Suriyelilerden rahatsızız. Bugün 4 milyonsa, yarın 5 milyona çıkacak sayıları. Suriyeli gençler burada AVM'lerde takılıyor. Bizim Mehmedimiz orada şehit oluyor. Bizden iş yeri açmak için bir sürü belge istenirken, onlardan hiçbir belge istenmiyor. Bizim çocuklarımız üniversite kazanmak için yırtınırken, onlar sınavsız üniversiteye giriyor" sözleriyle esnafların Suriyelilerden olan rahatsızlığını dile getirdi.

İYİ Partililerin bir sonraki durağı Valilik'ti. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden heyet, ilde yakın zamanda yaşanan su sorunu ve şehrin genel problemleri hakkında konuştu. Vali Balkanlıoğlu, ilde yaşanan su sorununun 'Yerel yönetimlerin kaynaklarının yetersizliğinden' olduğunu belirtti.

10-011.jpg

Heyetin son ziyaret yeri ise sanayi oldu. İYİ Partililer burada emekçilerin dertlerini dinledi. Esnaf ve vatandaşlar, "Geçim sıkıntısı bizi perişan etti" dediler. Sanayinin en eski esnaflarından olduğunu belirten İbrahim Zengin, "Son 2 ayda, işçilerimin yarısını işten çıkardım. Atölyem bomboş. Önceki krizlerde bir iniş vardı. İnişin karşısında mutlaka bir tepe vardı. Nerde duracağımızı iyi kötü kestiriyorduk. Ama şimdi nerede duracağımızı bilmiyoruz" diye dert yanarken; nakliyeci Ali Osman Öztürk ise, "Çalışırken batıyoruz. 6 şoförümü işten çıkardım. Benzinin fiyatı ortada. Normalde ben petrole yazdırıyorum. 2 aylık borç için geçen aradılar, '6300 TL getireceksiniz bize' dediler" sözleriyle geçim sıkıntısını dile getirdi.

İlgili Haberler