Kadınlar barışın önünü açıyor!

Hastalıklarla uğraşır ve ordumuzla ilgili kötü haberleri peş peşe dinlerken, okurken, beni mutlu eden şu oldu:
İşçi Partisi Öncü Kadınları; Hatay’da büyük bir miting düzenlediler. İşin en anlamlı tarafı; aynı mitingi Lazkiyeli, Suriye kadınları da düzenledi.
Herkes genel olarak bağımsızlık ve anti emperyalizm, özel olarak sevdikleri liderlerin adlarını haykırıyorlardı. Bizimkiler Atatürk, Suriyeliler Esad’a bağlılıklarını haykırıyorlardı.
Çok engellenmek istemişler ama kadınların umurunda değil. Bir tanesi  “çünkü, vatan savunması için izin alınmaz”  dedi.
Gerçekten de öyle. Atatürk’e üniforma baskısı yapıldığı vakit o istifa ederek kongreler yapmaya koyulmuştu. Bu kadınlar da bizim Halide Hanımlarımız, Nakiye Hanımlarımız, Fatma Hanımlarımız gibi mitingden mitinge koşuyor ve istiklal isteklerini haykırıyorlar. Gerçi derler ki, Halide Hanım’ın miting kürsüsünün arkasında Wilson Prensipleri’nin yazılı olduğu bir kâğıt asılıymış. Ama sonuçta Wilson Prensipleri yüz yıldır ilerlemeye çalışıyor ve ilerleyemiyor.
Başka bir güzel örnek, en güzel örnek, Rusya’dan gelen silahların cepheye taşınması sırasında köylü kadınlarımızın gösterdiği şecaat ve cesarettir. Çocuklarının yorganı altında taşıdılar o silahları. Şimdi, Türkiye’yi Orta Doğu’yu ve sonuçta bütün dünyayı saracak ve sarsacak olan bir savaşı önlemeye çalışıyor kadınlarımız. Suriye’ye yapılan haksız müdahaleyi yerle bir ediyor.

 

*** 

 

Bir yazı okudum hem hayret ve de hem büyük bir üzüntü duydum. Şırnak’ta 2 PKK’lı öldüren komando tugayına bağlı Meteler Jandarma Özel Harekat Timleri, operasyon sırasında mağaraya yapılan baskında ABD ordusunun kullandığı FGM-148 roketatarı ve mermisi bulmuşlar.
Üzüldüğüm bu değil. İncirlik’ten gelen Amerikan subay heyeti, timdeki askerleri yataklarından kaldırıp 6 saat boyunca sorgulamışlar. Üsteğmen buna karşı çıkacak olmuş, itişip kakışmışlar, şimdi üsteğmen hakkında kovuşturma açılmış ve timin de izni uzatılmış. Buna Meteler Timi askıya alındı deniyor.

 

***

 

Bu FGM-148 adlı sistem yaklaşık çeyrek milyon dolar. Mermiyle silahın boyu aynı. Amerikan yapımı üçüncü nesil portatif anti-tank silah sitemi olarak biliniyor. Tahrip kalıbı olarak donatılmış. Bu işlem sayesinde, bina içerisinden bile kullanılabilirmiş. Askeri kaynaklar  “iç kalkışma” habercisi olabilir diye yorumluyorlar.
Bu iş Şırnak’ta oluyor.
Gel de sakin ol! Bunlar Suriye’ye karşı mı kullanılacak? Suriye zaten bitmiş. Biten bir ülkeye böyle son model silahla saldıracaksınız da ne olacak? Yoksa içeride mi kullanılacak?

 

***

 

İşte Hataylı kadınlar, Menemen’e gidenler, salonlarda milli anayasa toplantısı yapanlar, savaşı önleyici barış kuvvetleridir. Kendilerine sevgi ve saygıdan başka ne sunulabilir ki!

Yazarın Diğer Yazıları