Kandil siyasetçileri için hukuk çalıştırılmalı

Kandil siyasetçileri için hukuk çalıştırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP’nin Türkiye’yi terörün kucağına attığını söyledi

Kandil’i öven siyasetçiler için hukuk göreve

Bahçeli, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı teröriste övgüler düzen Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalı. Atıl ve hareketsiz kalmak PKK’ya dolaylı arka çıkmak anlamına gelecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tırmanan ve bu çerçevede yürütülen operasyonlar ile ilgili olarak, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır” dedi. MHP lideri Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, Irak ve Suriye’de hüküm süren gerilim atmosferinin sonuçlarının ortaya çıkmakta olduğunu savundu.

Türkiye hedeftedir

Bahçeli, “Türkiye bölücü, yıkıcı, ayırıcı, aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefindedir. Bu gerçeği akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimse ihmal ve inkar edemeyecektir. Bölgesel kaosun şarapnel parçaları, etnik ve mezhebi nitelikli kıvılcımlar ülkemizi beka düzeyinde risk ve tehditlere maruz bırakmaktadır. Bir yanda kafa kesen cani örgüt IŞİD, diğer yanda kafaya nişan alan kirli ve kiralık terör çetesi PKK, kanlı namlusunu aziz milletimize çevirmiştir. Türk milletine açıktan husumet besleyen küresel çevreler; mimarı oldukları vahşet projelerinin, yıkım planlarının kapsamına ülkemizi de dâhil etmenin zaman ve zemin şartlarını oluşturmaktadırlar. Milli huzur ve güvenliğimiz, sınır emniyet ve düzenimiz alçakça icra edilen saldırılara, sürekli tahkim edilen mütecaviz tahriklere maruz kalmaktadır. Nitekim tehlikelerin boyut ve yönü hiç olmadığı kadar yaygınlık ve etkinlik kazanmıştır. Irak ve Suriye’de hüküm süren belirsizliklerin, devamlı derinleşen çatışma ve gerilim atmosferinin çok vahim yankı ve sonuçları birer birer ortaya çıkmaktadır” dedi.

Karanlık müzakere

AKP’nin, PKK ile karanlık müzakereler yürüttüğü iddiasında bulunan Bahçeli, Türkiye’nin terörün kucağına atıldığını ileri sürerek “AKP hükümetinin teröre karşı gevşek tutumu, terör örgütleriyle şaibeli, sancılı diyalog ve ilişkileri Türkiye’nin elini zayıflatmakla kalmamış, korumasız, sahipsiz ve güvencesiz bir ülke haline gelmesine hizmet etmiştir. Halen kim ya da kimler tarafından organize edildiği, hangi amaçların gözetildiği muamma olan Suruç katliamının, ülkeyi kan gölüne tahvil etmek için kurgulandığı, PKK’ya saldırı davetiyesi çıkardığı ayan beyan ortadır” dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır. Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanuna muhalif ve aykırı davranışlar sergileyerek şiddet ve teröre siyasi mühimmat sağlayanlara atıl ve hareketsiz kalmak PKK’ya dolaylı arka çıkmak anlamına gelecektir” dedi.