Karaman’a ballı koltuk

Karaman’a ballı koltuk
“Referandumdan sonra ‘Hayır’cılara da yaşam hakkı tanınacak” diyen Yeni Şafak yazarı, ilahiyatçı Hayrettin Karaman’ın, Ziraat Katılım iştiraki Ziraat Portföy ile Ziraat Emeklilik’in Danışma Kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “fetvacısı” olarak bilinen ve “Referandumdan sonra ‘Hayır'cılara da yaşam hakkı tanınacak” diyen Yeni Şafak yazarı, ilahiyatçı Hayrettin Karaman'ın, faizsiz bankacılık faaliyeti yürütmek üzere kurulan Ziraat Katılım iştiraki Ziraat Portföy ile Ziraat Emeklilik'in Danışma Kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

Karaman, Ziraat Katılım'ın kurulması aşamasında köşesinde övücü yazı kaleme almış ve “Katılım bankacılığının yaygınlaşması, sermaye piyasaları açısından yenilikçiliğin önünü açacak. Faizsiz iş modeli, ortaklığa dayalı yatırım kollarının gelişmesini sağlayacak. Süreç içerisinde yapının genişlemesiyle, finansal aracılık mekanizmasının işlevselliği artacak ve bu durum potansiyel ekonomik büyüme düzeyi üzerinde olumlu etki meydana getirecek'' diye yazmıştı.

İlgili Haberler