Kars’ta MHP...

Önce, kıymetli öğretmen okurum Sayın Rahim Demirbaş’ın satırları ile.. “Ben matemetik öğretmeniyim. Hiçbir zaman ezbere ders anlatmadım. Matematik hayat demek: Bir problemi çözereken ” neler verilmiş, ne isteniyor daha önce buna benzer bir problemle karşılaşılmış mı? vs. “Aklımızı işletelim. Yıl 1071 bugünkü imrendiğimiz Avrupa’da doğru dürüst devlet yok. Feodal yapı. Sadece Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans’ta )teşkilatlı bir ordu. Başta Romen Diojen. Dedemiz Alparslan Gazi Malazgirtte bu Hırıstiyan ordusunu perişan ederek Anadoluya giriyor. O günden bu tarafa Hırıstiyan aleminin bir şark meselesi olmuş. (Müslüman Türkleri geldikleri yerlere geri gönderme veya yok etme). Bu nedenle yüzlerce haçlı seferi düzenlenmiş. Bu seferler kime kerşı? Şimdi siz düşününüz haçlıların en güçlü savunucusu ABD Başkanı Irak savaşına  çıkarken ne demişti. ” Haçlı seferine çıkıyoruz “. Bu insanların kucaklarında İslamı güçlendireceğine inanıyor musunuz. CIA biz evlerin içerisinde aldığınız nefesi kontrol ederiz iddiasında bulunurken hiç kimseyi bedavadan çiftliğinde korur mu? Bu düğümü çözemiyorum...”
Kars’tan mektup var demiştik, Sayın Avukat Mürteza Aybirdi’nin satırları..
“12 Eylül sonrası gazetelere bakıyorumda herkes işi gücü bırakmış bir MHP dir tutturmuş, bir MHP li olarak belirteyim kendi içimizde bazı sorunlarımız olabilir bu da doğaldır.
Referanduma ülkenin bütünü açısından bakınca sanki MHP cephesinde bir başarısızlık varmış gibi görünüyor. Ama ayrıntılara inince öyle olmadığı görülecektir... Söyle örnek vereyim, ben Kars Merkezde yaşıyorum. Merkez belediyesini AKP nin 2009 yerel seçiminde 1000 oy farkla kazandı ikinci sırada MHP geldi, 2005 yerel seçiminde de aynı idi... Refandum sonucunda Kars Belediye sınırları için HAYIR çıktı yaklaşık 12500 oy, EVET ler 8000 de kaldı.. Kars ta çok eskilerde olduğu gibi artık CHP yok... Kars ta iki parti var AKP ve MHP bu önceki yıllar seçim sonuçlarında da görülebilir...
Ama ben daha başka bir konuya değineceğim, ben 36 yaşında avukatım ailem MHP li idi babam ve amcalarım 1980 sonrasındaki seçimlerde MHP yok diye oy kullanmadılar. (sonradan komşuların anlattıkları)benim daha lise yıllarımda MHP 200 oy alırdı şehir merkezinden. Ama öyle bir gençlik yetiştiki, bu gençliğin bir çoğu üniversite mezunu şimde merkezde 17-30 yaş arasındaki her 10 kişiden 8 i kendisini TÜRK MİLLİYETÇİSİ olarak ifade ediyor. Yukarıda izah ettiğim seçim sonucu da bunun neticesidir.
Anlatılacak çok şey var ama benim kısaca anlatmak istediğim, vatan evlatları UYUMUYOR.. KARS ın Anadolunun ilk Türk yurdu olduğunun bilincinde... Kars’ın Anadolu da Türklüğün Tapusu olduğunun bilincinde... varsın MHP yi barajın altında bırakma senaryoları yazsınlar, varsın oy koparmaya çalışsınlar.. ama unutmasınlar ki eskiden savaş zamanı vatanın sahibi ilan edilen Türk Milliyetçileri artık barış zamanında vatanın sahibi olmaya kararlılar... bu 5 yıl olur bu 10 yıl olur ama olur... siz merak etmeyin. Saygılarımla.”
Sayın Aybirdi ve Kars’a selam olsun..
Ülkücü kardeşim Ferhat Göknar,  “içine düşen kurdu”  şu sözlerle yansıtıyor..  “Hiç utanmadan ekranlara çıkıp densiz ahlaksız ve bizim öğretilerimize tamamen zıd konuşmalar yapan bu adamlara eski ülkücü mü desek, ülkücü eskisi mi desek dönekler mi desek bilemiyorum. Bunları gördükçe gençlik yıllarımızdan utanıyorum. Rahmetli Başbuğumuz’un kemikleri sızlıyordur. Acaba bu adamlar içimizde emperyalist casuslarmı idiler? Bazı olayları hatırladıkça içime kurt düşüyor.”

Yazarın Diğer Yazıları