Kartal bu kez güldü

Bu sezon bir türlü istikrarlı bir görüntü veremeyen Beşiktaş 'Hacı yatmaz' misali bir yatıyor, bir kalkıyor.. Geçtimiz son dört haftada önce İstanbul Belediye'ye Olimpiyat Stadı'nda yenilerek liderlikten inen Kartal, daha sonra evinde Fenerbahçe'ye mağlup olmuştu. Deplasmanda Sivas'ı deviren Beşiktaş, ondan sonra evinde yine Oftaş'a yenildi. Bu yenilgi ile rakiplerinden 6 puan geriye düşen Siyah Beyazlılar, bu kez Rize'yi deplasmanda devirdi..

Bu maç her iki takım içinde hayati önem taşıyordu, Beşiktaş ligi ilk üç sırada  bitirmenin hesaplarını yaparken, Rize'de son üçten kurtulmanın derdindeydi.  Bu zor maçta Rize evinde oynamanın avantajıyla maça çok iyi başladı, hatta maçın hemen başlarında oyunu Beşiktaş sahasına yıktı. Zaten bu baskının sonunda gol de geldi. Rize maçın bu bölümüne kadar gerçekten inanılmaz oynadı. Maçı seyredenler bugün buradan Karadeniz ekibinin galip ayrılacağını  söyleyebilirdi. Ancak golden sonra ev sahibi anlaşılmaz bir şekilde durdu..Bundan sonra da bütün hakimiyet Beşiktaş'ın eline geçti. Siyah Beyazlı ekip artık kendi sahasında değil rakip alanda oynamaya başladı. Tello, Holosko ve Serdar oyunun hakimi olmuştu. Beşiktaş  bu dakikadan sonra yakaladığı posizyonları gole çevirebilseydi  maçın ilk yarısında fark olurdu. Serkan ve Holosko adeta gol kaçırma yarışı yaptı. Maçın ilk yarısının son dakikasında İbrahim Kaş, onların yapamadığını gerilerden gelerek yaparak arkadaşlarını kurtardı..

İkinci yarıda Ertuğrul Sağlam, oyuna Aydın'ın yerine Delgado'yu alarak başladı. Bu değişiklik Beşiktaş'ın rakipten daha baskın oynamasına neden oldu. Delgado ile Kartal gerçek kimliğine döndü. Zaten Arjantinli futbolcu güzel bir gole de imza atarak da klasını konuşturdu.
Beşiktaş dün daha önce ligde ve kupada iki kez yenildiği rakipten, biraz da çekinerek gittiği Rize'de güzel oyununun karşılığını alarak döndü. Karadeniz ekibi ise iyi başladığı ve üç puana mecbur olduğu maçı ne yazık ki kaybetti.

Yazarın Diğer Yazıları