Kartal zirvede değil!

Beşiktaş dün gece şampiyonluk yolundaki önemli maçlarının birinde hiç de hesaplamadığı puan ve liderliğini kaybetti.. Dün gece Beşiktaş'ın aklının bu maçta olmadığı aşikardı. Zira maçın başından itibaren oyunun hakimi İstanbul Belediye idi. Maçın ilk golünü atan turuncu mavililer golden sonra  yakaladığı posizyonları değerlendirebilseydi Nobre'nin golünden evvel durumu 2-0'a getirebilirdi..Ancak Beşiktaş'ın kalesinde gördüğü ilk gol defansın acızliğni gösteren en büyük belgeydi.

Beşiktaş, Holosko'nun takipçiliği sonunda attığı golden sonra oyuna bir ara hakim olmaya başlamışken, Bobo'nun gördüğü kırmızı kartla tekrar oyunun hakimiyetini kaybetti. Hakemin verdiği kırmızı kartın biraz ağır olduğunu, ancak  Bobo'nun da böyle sert karşılık vermesenin normal olmadığını, Bobo'nun bu sorumsuz hareketle Beşiktaş'ın yenilgisini hazırladığını düşünüyorum.

Cisse'nin sakatlığı, İbrahim Toraman'ın cezası nedeniyle defansta ve orta alanda sıkıntı yaşayan Ertuğrul Sağlam'ın  Holosko, Serdar, Tello ve Delgado'dan oluşan -daha çok ofansif yapıdaki orta sahası- ne yazık ki bu alanda ağırlığını bir türlü ortaya koyamadı. İstanbul Belediye'nin bu bölgedeki adamları topa Beşiktaş'dan daha çok hakim oldular. Özellikle Necati ve çıkana kadar İbrahim Akın Beşiktaş için tehlikeli ayaklar oldu. Bobo'nun oyundan atılmasıyla oyunun hakimiyetini rakibe veren Beşiktaş, özellikle ikinci yarıda hiç etkili olamadı. İlk yarıda Beşiktaş'ın en etkili adamı Holosko'da bu  yarıda kayboldu. Delgado ise oyunun başından itibaren ağırlığını bir türlü ortaya koyamadı.

Dün gece özellikle ikinci yarıda topa daha çok sahip olan ve akıllı paslarla oyun kuran İstanbul Belediye, Necati'nin golüyle galibiyeti yakaladı ve Beşiktaş'ı hiç de hesaplamadığı bir sonuçla evine gönderdi. İlk yarının sonlarında gördüğü kırmızı kartla takımını eksik bırakan ve yenilginin sebeblerinden biri olan Bobo'nun yaptığı sert hareket, Kartal'a pahalıya maloldu. Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı değişiklikler beraberliği kurtarmaya yetmedi. Beşiktaş dün gece iyi oynamadı ve şampiyonluk yolunda üstelik Fener derbisi arifesinde büyük yara aldı.

Yazarın Diğer Yazıları