Kartal'a tam puan

Ligde oynadığı üç maçta aldığı galibiyetten sonra geçen hafta F.Bahçe karşısında tel tel dökülen ve 5 golü kalesinde gören G.Antep'i İstanbul'da bu kadar diri ve taş gibi görünce insanın aklına ister istemez kötü düşünceler geliyor. Tabii Antep'in Fenerbahçe karşısında danışıklı döğüş yaptığını kimse iddia edemez. Ancak ben kırmızı siyahların F.Bahçe'ye bir sempatisi olduğunu düşünmüyor da değilim. Gerçi 5-0'lık maçta olmayan Ergün, Volkan ve Özgürcan gibi Galatasaray, Murat gibi Beşiktaş forması giymiş futbolcuların bu maçta oynamalarının Antep'e ayrı bir güç kattığını da görmezden gelemeyiz. Özellikle devre arasında kiralanan Özgürcan'ın her pozisyonda Baki'yi geçmesi ve tehlikeli olması Antep adına gerçekten büyük artıydı.
Peki Antep'in çok iyi başladığı ve ilk yarıda başa baş mücadele ettiği maçta Beşiktaş kötü mü oynadı? Hayır. Siyah Beyazlılar karşılarında hiç beklemedikleri sert bir rakip bulsalarda gayet iyi oynadılar. Hatta her zaman olduğu gibi yine defansın büyük hatasıyla yedikleri golden sonra oyunun tamamen hakimi oldular. Ertuğruil Sağlam evinde oynadığı bu maçta üç golcüsünü de sahaya sürerken, orta sahayı Tello, Cisse ve Delgado ile kontrol altına almış, Ali Tandoğan'ı defansın sağında oynatarak iyi bir düşünceyle sahaya çıkmıştı. Ancak geri dörtlüde Baki'nin rakibi karşısında zor durumlarda kalması afedilmez hatalardı. Beşiktaş'nın beraberlik golünün Cisse tarafından atılmasının Beşiktaş'ın golcülerinin kötü oynadığı anlamına gelmesi de düşünülemez. Çünkü özellikle ikinci yarıda Holosko, Bobo ve Nobre'den oluşan muhteşem üçlü Gazantep kalesinde inanılmaz goller kaçırdılar. Bereket Nobre ikinci gole imzasını atarak oyunu terk ederken, oyuna daha sonra giren Ricardinho da maça son noktayı koydu.
Beşiktaş dün gece futbol adına güzel maçta, başa baş bir mücadeleden sonra üç puanın sahibi olurken, şampiyonluk yolunda emin adımlarla yola devam etti. Siyah Beyazlılarda Ali Tandoğan, Delgedo, Cisse, Holosko, Bobo ve Nobre sahanın iyileriydi. Kartal'ın dün geceki zayıf  ayakları Tello ile Baki'ydi. Ancak  ortaya konan güzel futbol Beşiktaş'ın tam puan almasına yetti de artı bile.

Yazarın Diğer Yazıları