Kartal'a yazık oldu!

Süper Lig’in ilk yarısının son maçında Ali Sami Yen’e gelen futbolseverler gerçekten bu sezonun en güzel futbol mücadelesine tanık oldu..Galatasaray favori olarak çıktığı maçta Beşiktaş’ı yenerken, Siyah Beyazlıların da oyunun büyük bir bölümünde on kişiyle ortaya koyduğu mücadele ile her türlü övgüye değerdi..
Karşılaşamanın 16.dakikasında skorun 2-1 olması maçın ne kadar gollü geçeceğinin işaretiydi. Beşiktaş Fener derbisinden sonraki ikinci derbisine aslında oldukça temkinli ve iyi başlamıştı. Yediği ilk şok golden sonra Delgado’nun attığı güzel gol Beşiktaş’ın kolay teslim olmayacağını gösterdi. Hatta bu golün üç dakika sonrasında gelen penaltı golü bile Beşiktaş’ı bozmadı. Mustafa Denizli, Cisse ile Baros’u kontrol ederken, Lincoln’ü de İbrahim Toraman ile kontrol etmeyi düşünmüştü. Ancak Denizli, sahanın en iyilerinden biri olan Arda’yı unutmuştu. Kenarlarda Holosko ve Tello ile rakibin üstüne giden Beşiktaş, Delgado ile de tehlikeli oluyordu. Ancak belkide son haftalarda ortaya koyduğu kötü futbol ile eleştirilen, bu maçta da ikinci sarı karttan kırmızı kart görene kadar Beşiktaş’ın en iyilerinden biri olan kaptan Delgado, ne yazık ki yenilginin hazırlayıcısı oldu..
Takımın 10 kişi bırakan kaptan Kartal’a dün gece en büyük kötülüğü yaptı. Bu dakikadan sonra durumu 3-1 getiren Galatasaray, Holosko’nun golüne engel olamayınca 10 kişi oynayan rakibi karşısında bir ara bocaladı. Mustafa Denizli’nin Uğur ve Bobo’yu oyuna alarak yaptığı beraberlik hesapları ne yazık ki tutmadı. Uğur’un Lincoln’ü tutarak sebeb olduğu penaltı, kaptanı Delgado gibi büyük bir sorumsuzluktu ve bu sorumsuzluk Beşiktaş’ın sahayı boynu bükük ayrılmasına sebeb oldu.
Beşiktaş dün gece ikinci derbisini kaybederken, zirveden biraz daha uzaklaştı. Mustafa Denizli de bu yenilgiyle camiada Ertuğrul Sağlam’ı göndermenin hata olduğunu düşünenleri çoğalttı..

Yazarın Diğer Yazıları