Kartal'ı anlamak zor

Son iki maçında önce Kayserispor'a yenilen, daha sonra evinde Ankaraspor'u 2-0 önde götürdüğü karşılaşmayı 2-2'ye getiren ve üç puanı uzatmada bir şans golüyle kazanan Beşiktaş, kendileri için önemli ve zor bir maçı ilk yarıdaki güzel oyunu ile kazandı.
Beşiktaş dün gece gerçekten iyi oynadı. Ertuğrul Sağlam bu zamana kadar denediği çeşitli dizilişlerden sonra sonunda sakatlıklar nedeniyle bile olsa nihayet ideal kadrosunu bulmuş gibiydi. Önce üç golcüden vazgeçen genç hoca ikili gol ayağıyla sonunda doğruyu buldu. Geri dörtlüde de ortaya Gordon ve Gökhan'ı, sağ kenara da  İbrahim Toraman'ı yerleştiren Sağlam, Gökhan'ın her mücadelede sık sık sakatlanmasına rağmen ekibinin ilk yarıdaki oyunu ile isabetli karar verdiğini gördü. Delgado'nun yerine Ricardinho, Bobo'nun yerine de Nobre'yi seçen Ertuğrul hoca ilk yarıda atılan iki golde bu dizilişin ne kadar doğru bir karar olduğunu ispatladı. Özellikle atılan ilk golde Tello'nun başlattığı akında, Ricardinho'un güzel asisttinde gelen Holosko'nun golü, yine ikinci golde Rüstü'den başlayan meşin yuvarlağın Holosko'nun asisttiyle Nobre'nin ayağından filelerle buluşması Beşiktaş'ı korkarak çıktığı Denizli karşısında beklemediği kadar rahatlattı.
İlk yarıyı böyle kolay bitiren Beşiktaş, ne yazık ki ikinci yarıda ayni rahatlıkla oynamadı. Özellikle Ali Tandoğan'ın lüzümsuz şekilde gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışı kalmasından sonra rakibine teslim oldu. Bu dakikadan sonra Denizlispor bütün hatlarıyla Beşiktaş'ın üstüne geldi. Ve Ankara maçında yaptığı gibi Rüstü yine sahrneye çıktı, yaptığı inanılmaz hatayla da Denizlispor'u bir anda umutlandırdı. Ancak Denizli'nin çabası beraberliğe yetmedi.
Beşiktaş dün gece ilk yarıda çok üstün oynadığı ve attığı iki güzel gol ile üç puanı alırken, gelecek hafta oynayacağı Galatasaray maçı öncesinde yarıştan kopmadı. Ancak ilk yarıda çok rahat götürdüğü maçı ikinci yarıda yaptığı inanılmaz hatalarla zora sokan Beşiktaş, bu derbi öncesinde iyi sinyaller vermedi.

Yazarın Diğer Yazıları