Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

Kayyuma değil teröre karşı olunuz!

İçişleri Bakanlığı tarafından teröre yardım, yataklık, teröristi yönlendiricilik, besleyicilik, teçhiz eden 28 belediyeye kayyum atandı. Başta ABD olmak üzere, ne kadar dolaylı terör savunucuları varsa hepsi sözüm ona demokrasi adına tepki gösterdiler.

Teröriste cephane taşımak ve hendek kazmak!

Teröristlere cephane taşıyorlar, teröristlerle birlikte hendek kazıyorlar. Belediye araçlarını bombalı araç olarak kullandırarak karakollara saldırtıyorlar. Güvenlik güçlerinin teröristlere müdahalesini engellemek için yollara çakıl taşı döküyorlar. Halka değil teröre lojistik destek veriyorlar.

İşte somut örnekler:

-4 Ocak 2016 tarihinde, Dargeçit Belediyesine ait traktörün römorkunda yapılan aramada; 7 adet roketatar, 2 adet bixi, 5 adet kalaşnikof, 1 adet kanas, 1 adet zagros silahı, 1 adet mp5, 7 adet el bombası ile 3 kişi ele geçiriliyor.

-10-12 Ekim 2015 tarihleri arasında meydana gelen barikat, hendek ve silahlı terör eylemleri esnasında Dargeçit Belediyesine ait kepçe hendek kazma ve barikat kurma amacıyla kullanılıyor.

-Mardin'de  Zeynelabidin Mahallesinde belediye çalışanları teröristlere parke taşlarını söküp duvar örmede yardım ediyorlar.

-Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olduğu tespit edilen 47 AL 764 plakalı kamyonun Önder Caddesi üzerine ekip araçlarının geçişlerini engelleyecek şekilde çakıl döktüğü ve kamyonun alandan boş olarak çıktığı tespit ediliyor.

Hendek kazdırıyor, barikat kurduruyorlar!

Görevleri yol yapmak, çukur kapatmak ve barikat kaldırmak olan belediyeler devlete ve millete karşı ayaklanan terörist gibi hareket ediyorlar. Teröristlerle birlikte aynı eylemlere katılanların terörist muamelesi görmesi birilerini neden şaşırtıyor?

İşte birkaç örnek daha;

-İçerisinde 4 kişinin bulunduğu 34LC4681 plakalı aracın dur ihtarına uymaması neticesinde çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralanıyor. Üç terörist ölü ve aracın içinde de sayısı muhtelif silah ele geçiriliyor.

-20 Şubat 2016 tarihinde emniyet güçlerince takibe alınan beyaz renkli kepçenin Kale Mahallesi Atatürk Ortaokulu civarında hendek kazmak ve barikat oluşturmak için malzeme taşıdığının görülmesi üzerine, kepçenin hendek kazması ve barikat kurmasının engellenmesi maksadı ile silahlı müdahalede bulunularak, Derik Belediyesine ait kepçe gayri faal hale getiriliyor.

-Van'da 1 Eylül 2015 tarihinde ekipler durumundan şüphelenilen 13 KB 231 plakalı araçta yapılan aramalarda; 3 adet kalaşnikof silah, 1 adet tabanca ele geçirildi. Araçla ilgili yapılan araştırmalarda, aracın 24 Ağustos 2015 günü Van Büyükşehir Belediyesince kiralandığı tespit ediliyor.

Belediye değil Kandil'in cephane tedarikçisi!

Her nedense teröristlerle girilen çatışmalarda ele geçirilen araçlar bir biçimde belediyeyle ilgili çıkıyor.  Belediye araçlarından kimisi teröristin cenazesini kimisi de cephanesini taşıyor. Adamlar daha ne yapsınlar?

İşte yüzlerce örnek içinde ikisi;

-Van'ın Çatak ilçe merkezinde 14 Ağustos 2015'te Çatak Belediyesine ait kamyon içerisinde yapılan aramada 100 kilogram gübre, 26 adet ateşleyici fitil ve 20 adet büyük pil ele geçirildi, araçta bulunan 2 belediye çalışanı yakalanarak gözaltına alındı.

-Van il merkezinde 10 Ağustos 2015 tarihinde PKK/KCK terör örgütüne müzahir gruplarca gerçekleştirilen şiddet içerikli kanunsuz gösteriler esnasında Doğu Caddesinde bir kepçe ile hendek kazıldığının görülmesi üzerine yapılan müdahale sonucu, kepçeye el konularak sürücüsü yakalanıyor.

Belediyelere kayyum atanması PKK'nın tepesindeki haini kuyruğuna basılmış kedi gibi zıplatıyor. Yalnız bu tepki bile yapılan işin ne kadar yerinde ve isabetli olduğunu gösteriyor. Belediyelerin terörist yuvası haline geldiği yerde terörü bitirmek mümkün değildir. Çok geç de kalınmış olsa yapılan iş doğrudur, terör yuvalarının ve yavrularının sürekli olarak üzerine üzerine gidilmelidir!

Yazarın Diğer Yazıları